Executive Committee Coöperatie VGZ

Met ingang van 15 juni 2021 is het Executive Committee (ExCohet besluitvormend orgaan dat Coöperatie VGZ gericht en als één geheel aan zal sturen. Het ExCo kent zes leden, waarvan twee leden (de CEO en CFRO) de statutaire rol van Raad van Bestuur vervullen. Het adviserend Management Committee komt hiermee te vervallen. De benoeming van de Chief People & Sustainability Officer (CPSO) volgt binnenkort.

 

360x150
Karien van Gennip

Chief Executive Officer (CEO)

 

Karien van Gennip trad in november 2020 aan als bestuursvoorzitter van Coöperatie VGZ. Daarvoor vervulde zij diverse functies bij ING, waarvan de laatste CEO van ING Bank France. In de nieuwe topstructuur van de organisatie is zij als CEO voorzitter van het Executive Committee en voorzitter van de Raad van Bestuur. Zij is tevens verantwoordelijk voor Internal Audit, Corporate Affairs en bestuursondersteuning en het nieuw te vormen Corporate Strategy Office.


360x150
Kees Hamster

Chief Financial and Risk Officer (CFRO)


Kees Hamster is sinds 1997 werkzaam bij Coöperatie VGZ. Na vijf jaar financieel directeur te zijn geweest, trad hij in september 2013 als CFO toe tot de Raad van Bestuur. Per 15 juni 2021 is Kees benoemd tot Chief Financial and Risk Officer. Naast zijn verantwoordelijkheden als lid van de Raad van Bestuur en het Executive Committee, draagt hij zorg voor de portefeuilles Financiën, Risicobeheer, Vermogensbeheer en Treasury en is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de afdelingen Financiën, Risk, Compliance, Juridische zaken & Veiligheidszaken en Vermogensbeheer & Treasury.

Frank Elion
Frank Elion

Chief Member Officer (CMO)


In de nieuwe strategie van Coöperatie VGZ krijgen de leden van de zorgverzekeraar een prominente plek. Frank Elion was als
divisievoorzitter Klant- en Merkpartners sinds 2013 verantwoordelijk voor alles wat met klant en patiënt te maken had. In de nieuwe rol van CMO is Frank verantwoordelijk voor de portefeuille ‘Leden’, waaronder o.a. klantontwikkeling en relatiemanagement en de dagelijkse aansturing van Klant- en Merkpartners.

Marjo Vissers-Kuijpers, Chief Health Officer (CHO)
Marjo Vissers-Kuijpers

Chief Health Officer (CHO)

 

Sinds 2014 is Marjo Vissers-Kuijpers als divisievoorzitter Zorg bij Coöperatie VGZ verantwoordelijk voor de inkoop van zorg. Als CHO is zij verantwoordelijk voor de portefeuille Zorg en zorginkoop (Zvw en Wlz) en voor de dagelijkse aansturing van zorg en zorginkoop, relatiemanagement met aanbieders op het vlak van zorg en gezondheid.

Mirjam Verhoeven, Chief Transformation & Information Officer (CTIO)
Mirjam Verhoeven
Chief Transformation & Information Officer (CTIO)

Mirjam Verhoeven heeft een lange staat van dienst in de bancaire dienstverlening. Bij de Volksbank, de instelling achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS, was zij als Chief Operations Officer en eerder als Directeur IT en Directeur Innovatie, eindverantwoordelijk voor de operationele processen, voor de IT en voor de innovaties van de bank. Als CTIO bij VGZ is zij verantwoordelijk voor de portefeuille Informatie(technologie) en transformatie en voor de dagelijkse aansturing van Data Care en het op te richten Transformation Office.

Meer over onze organisatie

Met hart voor zinnige zorg
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • Placeholder Image
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam