Gezondste kantoor van Nederland

Een gezonde werkomgeving is belangrijk. Ons hoofdkantoor in Arnhem is het gezondste kantoor van Nederland. Het staat zelfs in de top 10 wereldwijd. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het ambitieuze doel om de WELL Building Standard v2, niveau Platinum te mogen ontvangen.

De WELL-standaard, bestaat uit meer dan honderd onderwerpen. Van aanpassingen aan de klimaatinstallatie en de verlichting tot aandacht voor gezonde voeding en focus op mentale balans. Ons kantoor is ingericht op basis van activiteit gerelateerd werken. We hebben daarom geen vaste werkplekken. Bij Coöperatie VGZ krijgen medewerkers de mogelijkheid om gedeeltelijk op kantoor en deels vanuit huis te werken.

VGZ-kantoor Arnhem in Europese top 3

Het VGZ-kantoor in Arnhem voldoet namelijk aan de hoge eisen van het International WELL Building Institute (IWBI). Het gebouw kreeg er zelfs een platinum certificaat voor. We staan daarmee in de Europese top 3 van gezondste gebouwen.

Kantoor Eindhoven 

Ook in ons kantoor in Eindhoven zijn verschillende faciliteiten voor een goede werkomgeving. Zo is er een gezond cateringaanbod een Fit Boutiqs geopend. 

Waarom een gezond kantoor? 
Bij coöperatie VGZ staat de mens altijd centraal. Onze leden, maar ook onze werknemers. Onze droom is dat iedereen in Nederland zo gezond mogelijk is. En bij gezond zijn hoort een werkomgeving.

Doen wat we beloven
Iemand die zich hiervoor met hart en ziel inzet is Richard Helmus, Manager Facility & Real Estate bij Coöperatie VGZ. "Het belangrijkste aan het WELL-traject is dat we investeren in het welzijn van onze medewerkers. De voordelen van het werken in een gezonde omgeving zijn wetenschappelijk onderbouwd." Met het gebouw willen we waarmaken waar wat we beloven. "We werken aan een gezonder Nederland. Elke dag weer."

Gezondste gebouw als voorbeeld
Maar dat niet alleen. Het gezondste gebouw is ook een voorbeeld. Een voorbeeld voor andere organisaties. Met het gezondste kantoor hopen we die te inspireren. En aan te moedigen om óók voor een gezonde werkomgeving te gaan.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam