Hoofdkantoor Coöperatie VGZ gezondste kantoor van Nederland

Kantoor VGZ Arnhem
07-10-2020
Het kantoor van Coöperatie VGZ in Arnhem mag zich het gezondste kantoor van Nederland noemen. Afgelopen maand heeft VGZ voor dit kantoor het Platinum WELL Certificaat v2 ontvangen. Met dit certificaat laat zij zien te voldoen aan de hoogste eisen van de International WELL Building Institute (IWBI), een methode waarbij de impact van de werkomgeving op de gezondheid en het welzijn van de medewerkers wordt getoetst.

De missie ‘Samen werken aan een gezonder Nederland’ begint in eigen huis. Vanuit die overtuiging werkt VGZ al jaren aan een vitale en inspirerende werkomgeving voor haar medewerkers. VGZ gelooft dat een gezonde werkomgeving een positief effect heeft op het welzijn van medewerkers. Als zorgverzekeraar geeft zij met het gezondste kantoor van Nederland het goede, duurzame voorbeeld voor de eigen medewerkers. Het zorgt ervoor dat mensen zich beter voelen, beter presteren en zich prettig voelen. Door corona heeft dit een extra dimensie gekregen. Het belang van een gezond kantoor is juist in deze tijd toegenomen. Ook al werken er momenteel bijna geen mensen op kantoor, vanwege de coronamaatregelen.

Optimale prestaties op 10 thema’s 

Omdat het VGZ-kantoor op een vooruitstrevende manier invulling geeft aan de werkplek, werd VGZ in 2017 onderscheiden met de JLL Winning Workplace Award. Hierna ontstond de ambitie om het gezondste kantoor van Nederland te worden. Daarvoor heeft VGZ de WELL Standard omarmd. Deze standaard omvat ruim honderd onderwerpen, ingedeeld in 10 thema’s, die een beeld geven van de kwaliteit van de kantooromgeving en de bijbehorende faciliteiten en regelingen. Denk daarbij aan de techniek in het gebouw zoals de klimaatinstallatie en de verlichting, maar ook aan niet-technische onderwerpen zoals voeding, ondersteunen van een gezonde privé-werk-balans, sportmogelijkheden en focus op mentale gezondheid. 

VGZ is erin geslaagd om het hoofdkantoor op de 10 verschillende thema’s waar nodig zodanig te optimaliseren, dat het aantoonbaar aan de eisen voldoet. Zij neemt hiermee haar verantwoordelijkheid voor de impact van de werkomgeving op de medewerkers. Daarnaast sluit het naadloos aan op de VGZ doelen op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Uniek in Nederland  

VGZ heeft als eerste werkgever in Nederland het Platinum certificaat ontvangen voor een bestaand gebouw op deze schaal. Daarmee staat het in de top 3 van gezondste kantoren in Europa en zelfs in de top 10 van de wereld. Als zorgverzekeraar laat VGZ met deze certificering zien dat het in haar sector voorop loopt met duurzaam ondernemen.


Meer weten?

Meer informatie over de WELL-certificering, de filosofie en eisen van WELL en het traject dat VGZ doorlopen heeft, lees je in de eenmalige uitgave van het magazine WELLkom.
Contactgegevens
voor mediarelaties
Coöperatie VGZ
24/7
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam