Albert Heijn en Coöperatie VGZ werken samen aan een gezonder Nederland met de Mijn Leefstijlcoach app

25-10-2022

Albert Heijn en Coöperatie VGZ gaan zich samen inzetten om Nederland gezonder te maken. De ambities van de supermarktketen en de zorgverzekeraar sluiten naadloos op elkaar aan. Immers, Coöperatie VGZ werkt aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Albert Heijn wil Samen beter eten bereikbaar maken voor iedereen. Coöperatie VGZ en Albert Heijn versterken elkaar op het gebied van het creëren van bewustzijn over wat een gezonde leefstijl voor je kan betekenen. De eerste samenwerking vindt plaats in de Mijn Leefstijlcoach app.  

 

De gratis Mijn Leefstijlcoach app helpt deelnemers op een positieve manier om beter te eten, meer te bewegen, goed te ontspannen en lekkerder te slapen. De app biedt talloze gezondheidschallenges met tips, video’s en beweeg-, voeding- en meditatieschema’s. Zo is een gezonde leefstijlverandering in kleine, haalbare stappen voor iedereen bereikbaar. Coöperatie VGZ voegt aanvullende leefstijlcoaching, nieuwe challenges en inspirerende webinars toe aan de app.

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn: ‘Sinds de lancering van onze leefstijl app hebben we veel positieve reacties gekregen van deelnemers omdat ze geholpen zijn dagelijks betere keuzes te maken zodat ze beter eten, meer ontspannen en slapen en bewegen. Bijna de helft van de deelnemers geeft bovendien aan via de tips van onze experts de nieuwe leefstijl vol te houden. En daar gaat het natuurlijk om, structureel lekkerder in je vel zitten. Net als Albert Heijn, stimuleert ook Coöperatie VGZ klanten om bewuster en gezonder te leven. Ik ben blij dat we onze krachten bundelen om nog meer inspiratie en advies te kunnen bieden.’

Marjo Vissers, CEO Coöperatie VGZ: ´Coöperatie VGZ werkt aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Als we allemaal een beetje gezonder leven, dan zorgen we ervoor dat Nederland gezonder wordt en verminderen we samen de druk op huisartsen, verpleegkundigen en ziekenhuizen, terwijl onze leden zich beter en fitter voelen. Een ongezonde leefstijl is een belangrijke oorzaak van ziekte in Nederland. Fijn dat we de handen ineen slaan en samen met Albert Heijn vernieuwende stappen maken om een gezonder leven voor onze leden makkelijker te maken.

Over Mijn Leefstijlcoach

De app is ontwikkeld met verschillende experts van onder andere FoodFirst en Etos, en met artsen, koks, diëtisten, sportcoaches en gedragswetenschappers. Omdat iedereen anders in elkaar zit en andere doelen en voorkeuren heeft, krijgen deelnemers na een korte intake advies, challenges en schema’s op maat. De app laat zien hoe leuk, lekker en gemakkelijk gezond leven kan zijn. De Mijn Leefstijl coach app wordt ook aangeboden in de service store van de VGZ app.

Dagelijkse tips en inspiratie

Een belangrijk onderdeel van de app zijn motiverende challenges op het gebied van eten, slapen, bewegen en ontspannen. Een challenge is een kort veranderprogramma waarbij gebruikers tijdens een afgebakende periode werken aan een bepaald doel. VGZ voegt hier specifieke challenges aan toe die inspelen op de behoeften van haar leden zoals zoutarm eten. Experts helpen oude gewoonten te doorbreken, bieden hulp met de keuze voor gezondere alternatieven en geven tips om het daarna zelf vol te houden. Lukt het even niet of heb je aanvullende vragen? Dan biedt VGZ aanvullende coaching aan zoals het stellen van je persoonlijke vraag aan een expert. In de app ontvangen gebruikers iedere dag tips, inspiratievideo’s, achtergrondartikelen, receptsuggesties en workouts.

De Mijn Leefstijlcoach app biedt challenges, coaching, tips, adviezen en inspiratie op het gebied van gezond eten, bewegen, ontspannen, slapen en well being. De app is gratis en te downloaden in de App Store, Google Play Store en de service store van de VGZ app.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam