Co-Med Zorg BV door rechtbank failliet verklaard

09-07-2024
Op 5 juli 2024 is huisartsenketen Co-Med Zorg BV door de rechtbank Maastricht failliet verklaard. Zorgverzekeraar CZ gaat namens alle andere zorgverzekeraars in gesprek met de curatoren die door de rechtbank zijn aangesteld om het faillissement af te wikkelen.

Geen gevolgen voor patiënten

Voor patiënten heeft het faillissement op dit moment geen gevolgen. Nadat zorgverzekeraars op 20 juni jl. de overeenkomst met Co-Med opschortten, omdat zij de continuïteit van goede zorg niet konden garanderen, is direct een tijdelijk alternatieve oplossing geboden aan alle patiënten die een zorgvraag hebben. Patiënten kunnen ook na het faillissement gebruik blijven maken van deze tijdelijke oplossing. Via www.cz.nl/co-med worden patiënten van alle zorgverzekeraars op de hoogte gehouden waar zij terecht kunnen voor hun zorg.

Werken aan structurele oplossingen

De afgelopen periode is door zorgverzekeraars en huisartsen ook gewerkt aan structurele oplossingen voor alle patiënten die ingeschreven staan bij Co-Med praktijken. Op verschillende plekken is deze oplossing inmiddels gevonden.

Zorgverzekeraars hebben zich voorbereid op een faillissement. Zorgmedewerkers en praktijkruimten die door het faillissement mogelijk beschikbaar komen, kunnen het realiseren van een structurele oplossing op andere locaties versnellen. De afgelopen periode is samen met huisartsen in de regio’s gesproken zodat per locatie inzichtelijk is welke mogelijkheden er concreet zijn om een permanente oplossing voor alle patiënten dichterbij te brengen. De zorgverzekeraars gaan hierover zo snel mogelijk in gesprek met de curatoren.

Actuele informatie op de website van CZ

Via de speciale website www.cz.nl/co-med worden patiënten van alle zorgverzekeraars op de hoogte gehouden. De informatie kan gedurende de tijd veranderen en per praktijk verschillen. De website wordt bij een verandering direct bijgewerkt. Ook vindt u op de website het laatste nieuws over Co-Med.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam