Overeenkomsten

Op basis van ons inkoopbeleid sluiten wij een overeenkomst af met u als huisarts. We contracteren alleen zorgaanbieders die gevestigd zijn in regio's waar VGZ preferent is. Op deze pagina vindt u meer informatie over de inhoud van deze overeenkomst, aanvullende prestaties en de manier waarop u een overeenkomst kunt afsluiten.

 Zorgovereenkomst aanvragen

 • Heeft u dit jaar al een overeenkomst met ons?

Dan ontvangt u automatisch een nieuw contractvoorstel voordat de huidige overeenkomst afloopt. We zetten dit contractvoorstel voor u klaar in VECOZO. U ontvangt tijdig bericht van ons zodra u deze kunt bekijken en accepteren.
 • Heeft u dit jaar nog geen overeenkomst met ons?

Als nieuwe huisarts in een regio waar VGZ preferent is, kunt u gedurende het hele jaar een overeenkomst met ons aanvragen. Wij zetten vervolgens een vragenlijst voor u klaar in VECOZO. Binnen 5 werkdagen beoordelen we uw aanvraag.

 Aanvullende prestaties en addenda

Als huisarts kunt u aanvullende prestaties aan uw overeenkomst toevoegen, in de vorm van een addendum. U kunt het addendum bij ons aanvragen. Vervolgens zetten wij een vragenlijst voor u klaar in VECOZO. Binnen 5 werkdagen beoordelen we uw aanvraag.

Veelgestelde vragen en antwoorden

 • U komt in aanmerking voor een overeenkomst als u:

  • een praktijk heeft in een voor Coöperatie VGZ preferent gebied
  • beschikt over een AGB-code
  • beschikt over een VECOZO-certificaat
  • en onze vragenlijst in VECOZO ingevuld hebt

  Om een overeenkomst aan te vragen vult u ons aanvraagformulier in. Wij zetten vervolgens een vragenlijst klaar in VECOZO. Nadat u de vragenlijst volledig heeft ingevuld in VECOZO, beoordeelt één van onze inkopers deze. Is alles volledig én gaan wij akkoord? Dan ontvangt u de overeenkomst digitaal via VECOZO. Is uw aanvraag niet akkoord? Dan nemen wij contact met u op, om te bespreken wat hiervoor de reden is.

  Let op: u komt niet in aanmerking voor een overeenkomst als u in loondienst werkzaam bent binnen een praktijk.

 • Dankzij de actieve bijdrage en kritische blik van huisartsen tijdens de besprekingen over de conceptovereenkomst, hebben we de definitieve zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige zorg opgesteld. Binnen het aanbod zijn diverse keuzemogelijkheden, waardoor meerdere varianten van de overeenkomst mogelijk zijn. Daarnaast is het mogelijk om in gesprek te gaan over een invulling op maat, bijvoorbeeld in het geval van de aanvullende prestatie Zorgvernieuwing. Neem hiervoor contact op met uw regionale zorginkoper. 

 • Ja, u kunt ook gedurende uw overeenkomst aanvullende prestaties aanvragen en deze toevoegen aan uw overeenkomst. U vraagt een prestatie aan via ons aanvraagformulier. Vervolgens zetten wij een vragenlijst voor u klaar in VECOZO. Nadat u de vragenlijst volledig heeft ingevuld in VECOZO, beoordeelt één van onze inkopers deze. Is alles volledig én gaan wij akkoord? Dan voegen we de prestatie vanaf het volgende kwartaal toe aan uw overeenkomst.

 • Wanneer de rechtsvorm van uw praktijk wijzigt en uw KvK-nummer verandert, heeft dit gevolgen voor uw overeenkomst. Er moeten dan een paar zaken geregeld worden. Wanneer u op tijd de onderstaande stappen doorloopt, voorkomt u dat uw declaraties worden afgewezen.

  1. Vraag via AGBcode.nl (Vektis) een nieuwe AGB-code aan. Een nieuw KvK-nummer leidt namelijk tot de uitgifte van een nieuwe AGB-code.  
  2. Laat de AGB-code met het oude KvK-nummer beëindigen bij Vektis. U vult hiervoor het beëindigingsformulier van Vektis in en stuurt het op naar info@agbcode.nl (Vektis).
  3. Vraag bij VECOZO een nieuw certificaat aan. Uw vorige certificaat is namelijk gekoppeld aan de oude AGB-code. 
  4. Heeft u het nieuwe VECOZO-certificaat? Dan doorloopt u in VECOZO de vragenlijst Huisartsgeneeskundige Zorg. Uw onderneming met gewijzigde rechtsvorm wordt namelijk gezien als nieuwe praktijk.
  5. Wanneer u de volledige vragenlijst heeft ingevuld en deze door ons is beoordeeld, ontvangt u na goedkeuring een nieuwe zorgovereenkomst.
  6. Accepteer u de overeenkomst, en de wijziging van rechtsvorm is geregeld. 
 • Wanneer u uw praktijk wilt beëindigen, informeert u ons hier zo snel mogelijk over via het formulier Praktijkbeëindiging. Uiterlijk 3 maanden vóór de beëindiging van de praktijk moeten wij op de hoogte zijn van uw voornemen. Wij voorzien uw overeenkomst dan van een einddatum. Vervolgens accepteert u deze datumwijziging via VECOZO.

  Wanneer uw praktijk wordt overgenomen, adviseren wij uw opvolger contact met ons op te nemen. Uw opvolger kan in de uitvraagmodule van VECOZO de vragenlijst Overeenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg bij ons aanvragen. 

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!

 • Logo VGZ
 • Logo Bewuzt
 • Logo IZA
 • Logo VGZ voor de Zorg
 • Logo Unive
 • UMC Zorgverzekering
 • Logo Zekur
 • Logo Zorgzaam