Succesvolle bijeenkomst 'Zinnige Zorg in de wijkverpleging'!

12-07-2018
Op dinsdag 5 juni 2018 organiseerde Zorginkoop Integrale Zorg een bijeenkomst in het teken van Zinnige Zorg voor onze gecontracteerde zorgaanbieders in de wijkverpleging. Tijdens deze drukbezochte bijeenkomst gingen we samen met professionals van de werkvloer op zoek naar voorbeelden van Zinnige Zorg uit eigen organisatie. De ‘vangst’ aan mogelijke Good Practices (GP’s) was groot: vele tientallen initiatieven werden aangedragen. In dit nieuwsbericht leest u een kort verslag van de bijeenkomst en de vervolgstappen.


Normaliter organiseert Integrale Zorg regiobijeenkomsten waarin het zorginkoopbeleid voor dat jaar wordt toegelicht. Dit jaar was anders. VGZ organiseerde dit jaar een bijeenkomst over de inhoud. Of zoals Annemieke van Hees - afdelingsmanager Integrale Zorg - vertelde aan de aanwezigen: “Vandaag gaan we met elkaar op zoek naar Zinnige Zorg initiatieven uit de wijkverpleging, uit úw praktijk”.  Voordat aan de slag werd gegaan in workshops, nam Leonie Voragen - strategisch Innovatiemanager - de gasten mee in VGZ's strategie van Zinnige Zorg.

Bijeenkomst wijkverpleging

 

Handen uit de mouwen

In 10 workshops verspreid over het hele pand gingen groepen vervolgens aan de slag met het genereren van mogelijke Good Practices. Initiatieven uit verschillende rubrieken werden aangedragen zoals E-health oplossingen, zelfmanagement toepassingen, samenwerkingsafspraken en efficiënter werken. Het was geweldig om te zien hoeveel energie en creativiteit er vrij kwam toen professionals met elkaar konden brainstormen over hun passie: de zorg! Tijdens de afsluitende borrel heerste een tevreden sfeer bij zowel de zorgaanbieders als VGZ-medewerkers. Zoals een aanbieder het verwoorde: “Het was een verademing om met de verzekeraar en collega’s te praten over de inhoud van ons vak”. Dit hadden we zelf niet beter kunnen zeggen.

 

Vervolgstappen Good Practices
Zinnige Zorg in de wijkverpleging leeft! De komende tijd gaat VGZ samen met zorgaanbieders aan de slag om de Zinnige Zorg initiatieven in de Wijkverpleging meer gestalte te geven. Zo worden de meest kansrijke ideeën verder uitgewerkt en geïmplementeerd bij zorgaanbieders. Daarnaast wil VGZ in een continue proces nieuwe ideeën blijven ophalen. Zo zult u Zinnige Zorg terug zien komen in de gesprekken die de inkopers van VGZ hebben met u als zorgaanbieder.  

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam