Wijziging inkoopbeleid 2023

Uiterste tekendatum zorgovereenkomst Injectiemateriaal 2023 vervalt

22-12-2022

In ons inkoopbeleid Hulpmiddelen 2023 stond op pagina 20 vermeld dat de zorgovereenkomst ‘Injectiemateriaal en toebehoren (voor toediening van insuline en/of overige medicatie) 2023’ tot 5 weken na het aanbod kan worden aanvaard en daarna het aanbod vervalt. Met ons wijzigingsbericht van 12 oktober 2022 was de tekentermijn gewijzigd naar 31 december 2022. Met dit wijzigingsbericht willen wij u laten weten dat die uiterste tekendatum van 31 december 2022 vervalt.

Waarom deze wijziging?

De apotheken en apotheekhoudende huisartsen hebben begin december een nieuwe tariefbijlage voor de basisovereenkomst Farmaceutische zorg VGZ 2023 ontvangen. In het bijbehorende wijzigingsbericht van ons Inkoopbeleid Farmaceutische zorg 2023 kunt u lezen dat er geen uiterste tekentermijn geldt voor een basisovereenkomst Farmaceutische zorg VGZ 2023. Dit geldt ook voor het aanbod met de nieuwe tariefbijlage.

Door de technische inrichting in VECOZO is het nog steeds noodzakelijk dat u eerst de zorgovereenkomst Farmaceutische Zorg VGZ accepteert, voordat u de zorgovereenkomst Injectiemateriaal kunt accepteren. Vanwege deze volgorde in accepteren van zorgovereenkomsten is besloten de tekendatum van 31 december 2022 voor de zorgovereenkomst Injectiemateriaal te laten vervallen.

Wat betekent dit voor u als zorgaanbieder?

Door de tekentermijn van 31 december 2022 te laten vervallen, geldt er voor de zorgovereenkomst Injectiemateriaal geen uiterste tekentermijn

We vragen u eerst de zorgovereenkomst Farmaceutische Zorg VGZ te accepteren. Om vervolgens de zorgovereenkomst Injectiemateriaal te kunnen accepteren. 

Let op: Als u zichtbaar wilt zijn in onze zorgzoekers als gecontracteerde zorgaanbieder, dan adviseren wij u zo snel mogelijk de zorgovereenkomsten te accepteren.

Wijziging inkoopbeleid 2023

Deze wijziging staat opgenomen in ons inkoopbeleid Hulpmiddelen 2023 en is te vinden in het hoofdstuk 'Wijzigingen/aanvullingen op het inkoopbeleid'.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam