Tariefverhoging 2022 naar aanleiding van salarisverhoging zorg en tegemoetkoming voor Falsified Medicines Directive

08-12-2021

Eind september heeft het kabinet besloten een salarisverhoging voor de middeninkomens in de zorg door te voeren. Aangezien wij het belangrijk vinden dat zorgprofessionals in de farmaceutische zorg meegaan in deze salarisverhoging, is besloten de tarieven voor 2022 per 1 januari te verhogen. Daarnaast ontvangen zorgaanbieders later in 2022 een tegemoetkoming voor de implementatie én uitvoering van Falsified Medicines Directive (FMD). 

Loonsverhoging middeninkomens in de zorg

De tarieven worden verhoogd op basis van de door VWS vastgestelde percentages voor de loonsverhoging middeninkomens zorg. Deze verhoging passen we per 1 januari 2022 toe. De tariefverhoging m.b.t. de salarisverhoging voor de middeninkomens in de zorg verwerken we in een aanvullend addendum dat geldt vanaf 1 januari 2022. Dit aanvullend addendum wordt toegevoegd aan uw zorgovereenkomst. 

Falsified Medicines Directive (FMD)

Recentelijk is besloten dat FMD onderdeel is van de contractafspraken van iedere individuele zorgverzekeraar. Daarom hebben wij besloten om, naast de tariefsverhoging ten behoeve van de loonsverhoging, zorgaanbieders tegemoet te komen die FMD implementeren en uitvoeren. Het addendum met de tariefverhoging t.b.v. FMD bieden wij in januari 2022 aan op VECOZO.

Wat betekent dit voor u?

Voor de invoering van deze verhoogde tarieven voor de salarisverhoging in de zorg vragen wij u het addendum te accepteren in VECOZO. Verder raden wij u aan om, op basis van het aanvullend addendum, uw declaratiesoftwaresysteem aan te passen.

Binnenkort kunt u dit aanvullend addendum inzien en accepteren in het Zorginkoopportaal van VECOZO. Samen met VECOZO streven we ernaar om dit addendum zo spoedig mogelijk te publiceren. U wordt geïnformeerd zodra het addendum klaarstaat in VECOZO. Let op: dit geldt voor alle zorgaanbieders die reeds een doorlopende overeenkomst hebben óf een nieuw aanbod voor 2022 hebben ontvangen.

Belangrijk advies: declareer vanaf 1 februari 2022

De nieuwe tarieven gelden per 1 januari 2022. Alle leveringen die vanaf 1 januari 2022 plaatsvinden, declareert u op basis van de gewijzigde tarieven.

Aangezien de nieuwe tarieven ook in onze systemen moeten worden aangepast, adviseren wij u wel nadrukkelijk om de declaraties pas vanaf 1 februari 2022 bij ons in te dienen. Dan weet u zeker dat wij de juiste tarieven aan u uitkeren.

Tarieven voor zorgaanbieders zonder overeenkomst

Heeft u geen overeenkomst met ons? Ook dan profiteert u van deze tariefverhoging. Benieuwd naar de maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorg? Op dit moment verwerken wij de gewijzigde tarieven voor de niet-gecontracteerde zorg in 2022. Zodra deze tarieven verwerkt zijn, informeren wij u via onze website.

Heeft u vragen?

Bekijk dan al onze service- en contactmogelijkheden.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam