Wijziging inkoopbeleid 2024: Nieuw contractaanbod voor Compressietherapie (TEK) met verhoogde tarieven voor aan- en uittrekhulpmiddelen en hulpmiddelen bovenste extremiteiten

02-11-2023
Voor 2024 bieden we zorgaanbieders een nieuwe overeenkomst Compressiezorg of Compressiezorg Klittenbandsysteem (KBS) aan. Hierin zijn verhoogde tarieven voor aan- en uittrekhulpmiddelen en hulpmiddelen voor de bovenste extremiteiten opgenomen. Het nieuwe contractaanbod is verder gelijk aan het oorspronkelijke contractaanbod. De nieuwe reactietermijn voor het nieuwe contractaanbod staat opgenomen in het hoofdstuk ‘Planning zorginkoop’ van het inkoopbeleid Hulpmiddelen 2024.  

Waarom deze wijziging? 

Op basis van het oorspronkelijke contractaanbod voor Compressiezorg en Compressiezorg KBS 2024 kregen wij van zorgaanbieders en fabrikanten vragen over de vastgestelde tarieven. Op basis van deze vragen constateerden we dat de tarieven voor 2 varianten van aan- en uittrekhulpmiddelen en hulpmiddelen voor de bovenste extremiteiten (alle indicaties) inderdaad niet toereikend waren. Om zorgaanbieders tegemoet te komen, hebben we besloten om de tarieven voor de eerdergenoemde hulpmiddelen in 2024 te verhogen. De verhoogde tarieven voor deze hulpmiddelen worden verwerkt in een aangepaste tariefbijlage die onderdeel is van het nieuwe contractaanbod voor 2024.

Wat betekent dit voor u als zorgaanbieder?

Verhoogde tarieven voor 3 hulpmiddelen

Voor 3 hulpmiddelen verhogen we de tarieven in 2024. In het nieuwe contractaanbod Compressiezorg en Compressiezorg KBS 2024 vindt u in de aangepaste tariefbijlage om welke hulpmiddelen het gaat en wat de verhoging precies inhoudt.

U ontvangt een nieuw contractaanbod

U ontvangt uiterlijk 3 november 2023 via VECOZO een nieuw contractaanbod met een aangepaste tariefbijlage. Het nieuwe contractaanbod is verder gelijk aan het oorspronkelijke contractaanbod. Zodra dit nieuwe contractaanbod voor u klaarstaat, ontvangt u automatisch een e-mail van VECOZO. Nadat u het nieuwe contractaanbod heeft ontvangen, heeft u uiterlijk 4 weken de tijd om vragen te stellen over dit aanbod. De uiterste datum om het nieuwe contractaanbod te ondertekenen is 5 weken nadat u het contractaanbod heeft ontvangen.

Heeft u het oorspronkelijke contractaanbod voor Compressiezorg of Compressiezorg KBS 2024 al geaccepteerd? Ook dan ontvangt u van ons een nieuw contractaanbod in VECOZO. Nadat u het nieuwe aanbod heeft geaccepteerd, vervangt de nieuwe overeenkomst de oude overeenkomst.

Ondertekent u het nieuwe aanbod niet binnen uiterlijk 5 weken nadat u het nieuwe contractaanbod heeft ontvangen? Dan vervalt dit nieuwe contractaanbod en blijft de eerder geaccepteerde overeenkomst geldig.

De reactietermijn voor het nieuwe contractaanbod staat opgenomen in het hoofdstuk ‘Planning zorginkoop’ van ons inkoopbeleid Hulpmiddelen 2024.

Wijziging inkoopbeleid 2024

Deze wijziging staat opgenomen in ons inkoopbeleid Hulpmiddelen 2024 en is te vinden in het hoofdstuk 'Wijzigingen en aanvullingen inkoopbeleid'.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam