Tariefverhoging 2022 naar aanleiding van salarisverhoging zorg

09-12-2021

Eind september heeft het kabinet besloten een salarisverhoging voor de middeninkomens in de zorg door te voeren. Aangezien wij het belangrijk vinden dat zorgprofessionals in de kraamzorg en verloskunde meegaan in deze salarisverhoging, is besloten de tarieven voor 2022 te verhogen. Deze tarieven worden verhoogd met de maximumtarieven van de NZa.

Gewijzigde tariefbijlage

De tariefverhoging hebben wij verwerkt in een gewijzigde tariefbijlage die geldt vanaf 1 januari 2022. De gewijzigde tariefbijlage vervangt de oude tariefbijlage van de zorgovereenkomsten met zorgaanbieders. 

Wat betekent dit voor u?

Voor de invoering van deze verhoogde tarieven hoeft u niets te doen. Wij raden u uiteraard wel aan om, op basis van de gewijzigde tariefbijlage, uw declaratiesoftwaresysteem zo nodig aan te passen.

De gewijzigde tariefbijlages kunt u hieronder downloaden

Binnenkort kunt u deze gewijzigde tariefbijlage ook vinden en inzien in het Zorginkoopportaal van VECOZO. Samen met VECOZO streven we ernaar om deze gewijzigde tariefbijlage zo spoedig mogelijk te publiceren. U wordt geïnformeerd zodra de gewijzigde tariefbijlage is gepubliceerd in VECOZO.

Afhankelijk van uw situatie (zie onder) vindt u de nieuwe tariefbijlage dan op een andere plek in het Zorginkoopportaal:

 • Heeft u de overeenkomst voor 2022 al geaccepteerd?
  De tariefbijlage bij de overeenkomst wordt automatisch vervangen in VECOZO. U vindt de gewijzigde tariefbijlage dan in de contracteermodule van het Zorginkoopportaal. Zodra de gewijzigde tariefbijlage klaarstaat, ontvangt u een e-mail van VECOZO. Het is niet nodig de overeenkomst opnieuw te accepteren.

 • Heeft u de vragenlijst nog niet ingevuld óf de overeenkomst voor 2022 nog niet geaccepteerd?
  De tariefbijlage bij de overeenkomst wordt automatisch vervangen in VECOZO. Heeft u de vragenlijst nog niet ingevuld? Dan vindt u de gewijzigde tariefbijlage in de uitvraagmodule in VECOZO. Heeft u de overeenkomst voor 2022 nog niet geaccepteerd? Dan vindt u de gewijzigde tariefbijlage in de contracteermodule van het Zorginkoopportaal.

  Let op
  : staat de gewijzigde tariefbijlage nog niet in VECOZO en wilt u wel in aanmerking komen voor een overeenkomst in 2022? Dan kunt u dus wel gewoon verdergaan met de vragenlijst en de overeenkomst accepteren. Zodra de gewijzigde tariefbijlage in VECOZO is gepubliceerd, informeren wij u hierover. 

Belangrijk advies: declareer behandelingen vanaf 1 februari 2022

De nieuwe tarieven gelden per 1 januari 2022. Alle behandelingen die vanaf 1 januari 2022 plaatsvinden, declareert u op basis van de gewijzigde tarieven. Let op: ook wanneer de gewijzigde tariefbijlage nog niet gepubliceerd is in VECOZO, declareert u wel op basis van de nieuwe tarieven. 

Aangezien de nieuwe tarieven ook in onze systemen moeten worden aangepast, adviseren wij u wel nadrukkelijk om de declaraties vanaf 1 februari 2022 bij ons in te dienen. Dan weet u zeker dat wij de juiste tarieven aan u uitkeren.

Tarieven voor zorgaanbieders zonder overeenkomst

Heeft u geen overeenkomst met ons? Ook dan profiteert u van deze tariefverhoging. Benieuwd naar de maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorg? Op dit moment verwerken wij de gewijzigde tarieven voor de niet-gecontracteerde zorg in 2022. Zodra deze tarieven verwerkt zijn, informeren wij u via onze website.

Heeft u vragen? 

Bekijk dan al onze service- en contactmogelijkheden.

 • Logo VGZ
 • Logo Bewuzt
 • Logo IZA
 • Logo VGZ voor de Zorg
 • Logo Unive
 • UMC Zorgverzekering
 • Logo Zekur
 • Logo Zorgzaam