Aanvulling inkoopbeleid 2023

Uitbreiding overzicht criteria overeenkomst Fysiotherapie Generiek 2023

04-11-2022
In ons inkoopbeleid Paramedische zorg 2023 stonden op pagina 10 vier situaties beschreven om in aanmerking te komen voor een overeenkomst Fysiotherapie Generiek 2023. Op basis van signalen van zorgaanbieders is hier een vijfde situatie aan toegevoegd. Praktijken die 30 of minder patiënten hebben behandeld over kalenderjaar 2021 en die niet kunnen worden gezien als ‘nieuwe toetreder’ komen hierdoor in aanmerking voor een overeenkomst Fysiotherapie Generiek 2023.

Waarom deze wijziging?

Op basis van signalen van zorgaanbieders hebben wij vastgesteld dat een kleine groep zorgaanbieders onbedoeld geen zorgovereenkomst of een overeenkomst Fysiotherapie Basis aangeboden heeft gekregen. Het gaat hier om praktijken waarbij geen betrouwbare behandelindex beschikbaar is, omdat zij 30 of minder patiënten hebben behandeld over kalenderjaar 2021 en niet als ‘nieuwe toetreder’ worden gezien. Om die reden voegen wij een vijfde situatie toe om in aanmerking te komen voor een overeenkomst Fysiotherapie Generiek 2023. Deze vijfde situatie is toegevoegd in het overzicht van overeenkomsten en criteria.

Wat betekent dit voor u als zorgaanbieder?

De praktijken die onbedoeld geen zorgovereenkomst of een overeenkomst Fysiotherapie Basis aangeboden hebben gekregen, informeren wij rechtstreeks per e-mail. Deze praktijken ontvangen uiterlijk dinsdag 8 november 2022 van ons een aanbod voor een overeenkomst Fysiotherapie Generiek 2023. Zodra ons contractaanbod in VECOZO voor u klaarstaat ontvangt u een automatisch bericht vanuit VECOZO. U heeft tot uiterlijk 19 december 2022 tot 10:00 uur de tijd om de overeenkomst te accepteren.

Wijziging inkoopbeleid 2023

Deze wijziging staat opgenomen in ons inkoopbeleid Paramedische zorg 2023 en is te vinden in het hoofdstuk 'Wijzigingen/aanvullingen op het inkoopbeleid'.
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam