Declareren

Juist ingevulde declaraties zorgen voor snellere uitbetaling en afhandeling van ingediende nota's. Wij helpen u graag met correct declareren en geven u informatie over vergoedingen en uitbetalingen.

Start met declareren

Voor een snellere uitbetaling en afhandeling van uw ingediende nota's, helpen wij u in 4 stappen met declareren. Van het juist aanleveren van declaraties tot de uitbetaling ervan.

Specifieke indicaties declareren en vergoeden

Lees meer over het declareren en vergoeden van behandelingen voor specifieke indicaties zoals COPD, oedeem of manuele therapie. 

Afwijsredenen declaraties

Is uw declaratie afgewezen? Dat is vervelend. We leggen u daarom graag uit waarom uw declaratie is afgewezen en geven u tips en adviezen om het op te lossen.

 Veelgestelde vragen en antwoorden

 • Voor het intrekken of wijzigen van een declaratieregel levert u een creditregel bij ons aan volgens de EI-standaard Paramedische zorg (PM304) van Vektis.

  Wat is een creditregel?

  Een creditregel is gelijk aan de debetregel. Een uitzondering hierop is het bedrag. Als u de volledige declaratieregel wilt crediteren, vult u in de creditregel het bedrag in dat wij uitbetaald hebben. Bijvoorbeeld: als u €30,00 heeft gedeclareerd en wij €28,00 hebben uitbetaald, vult u een bedrag van €28,00 in op de creditregel.

  Hoe levert u een creditregel aan? 

  Voor het aanleveren van een creditregel, maar u een creditnota aan in uw declaratieprogramma. Deze programma’s hebben naast de optie debet ook een optie credit. U selecteert de optie 'credit', hierdoor wordt het ingevulde bedrag negatief. Kunt u de creditoptie niet vinden? Neem dan contact op met de softwareleverancier van uw declaratieprogramma.

  Houd er rekening mee dat de creditregel voldoet aan de EI-standaard Paramedische zorg (PM304) van Vektis.

  Hoe verwerken wij de creditregel?

  Wij verrekenen het bedrag uit de creditregel met de eerstvolgende uitbetaling van uw aangeleverde declaraties (debetnota's). Levert u de creditregels aan binnen een debetdeclaratie waarbij het debetbedrag hoger is dan het creditbedrag? Dan zal de verrekening van de creditering plaatsvinden binnen dezelfde declaratie.

  U ontvangt van ons een betaalspecificatie voor het gecrediteerde bedrag. Deze betaalspecificatie herkent u aan briefkenmerk CN0018.

 • Nee, u kunt alleen zorgproducten van Zorgtopics declareren als u een overeenkomst Fysiotherapie Generiek of Fysiotherapie Intensief met ons heeft. 

  Dit heeft u nodig voor het declareren van zorgproducten van Zorgtopics:

  • Een lidmaatschap bij Zorgtopics
  • Een overeenkomst Fysiotherapie Generiek of Fysiotherapie Intensief
  • Geaccepteerde Good Practice addenda

  U declareert de zorgproducten van Zorgtopics via VECOZO.

 • Uw declaraties worden gewoon door ons verwerkt, maar deze declaraties worden gedeeltelijk uitbetaald. Voor de vergoedingen van deze declaraties houden we de lijst maximale vergoedingen voor niet-gecontracteerde zorg aan. U vindt deze lijst op onze Algemene informatie pagina. 

  Declaraties van behandelingen voor Parkinson, een atypisch Parkinsonisme of Claudicatio Intermittens worden alleen volledig uitbetaald wanneer de uitvoerend fysiotherapeut geregistreerd is bij ParkinsonNet of Chronisch ZorgNet.

 • Ja, maar uw collega moet wel dezelfde registraties hebben en voldoen aan de voorwaarden van onze selectieve inkoop.

  Dit is niet altijd mogelijk. Om te zorgen dat de behandelingen toch door kunnen gaan, maken wij een uitzondering voor verzekerden met de ziekte van Parkinson of Claudicatio Intermittens. Hiervoor is het wel belangrijk dat u de tijdelijke waarneming van uw collega bij ons aanvraagt. U vult hiervoor het webformulier Waarneming bij tijdelijke afwezigheid in.

 • Logo VGZ
 • Logo Bewuzt
 • Logo IZA
 • Logo VGZ voor de Zorg
 • Logo Unive
 • UMC Zorgverzekering
 • Logo Zekur
 • Logo Zorgzaam