Wijziging inkoopbeleid 2023

Uitbreiding aanspraak op preventieve voetzorg

07-11-2022
In ons inkoopbeleid Paramedische zorg 2023 stond op pagina 17 vermeld dat het inkoopbeleid Voetzorg voor diabetes mellitus (DM) zich alleen richt op voetzorg voor patiënten met diabetes mellitus, die niet is opgenomen in een ketentarief. Vanwege een verruiming van de aanspraak op preventieve voetzorg, passen we het inkoopbeleid en de eerder aangeboden overeenkomst aan naar Preventieve voetzorg. Praktijken die eerder een overeenkomst Voetzorg bij diabetes mellitus (DM) 2023 hebben ontvangen, krijgen uiterlijk 9 november 2022 een nieuwe overeenkomst Preventieve voetzorg 2023 aangeboden.  

Waarom deze wijziging?

Op 18 oktober 2022 is de Beleidsregel overige geneeskundige zorg van de NZa aangepast vanwege een verruiming van de aanspraak op preventieve voetzorg. De wijziging houdt in dat preventieve voetzorg bedoeld is voor patiënten met een verhoogd risico op voetulcera vanwege diabetes mellitus (die niet is opgenomen in een ketentarief), en aanvullend ook voor patiënten met een voetulcus of amputatie in de voorgeschiedenis, een inactieve Charcotvoet, eindfase nierfalen of nierdialyse. Om aan te sluiten op deze nieuwe NZa-beleidsregel, passen we het inkoopbeleid en de eerder aangeboden overeenkomst Voetzorg bij diabetes mellitus (DM) 2023 hierop aan. 

Wat betekent dit voor u als zorgaanbieder?

Praktijken die eerder een overeenkomst Voetzorg bij diabetes mellitus (DM) 2023 van ons hebben ontvangen, krijgen een nieuw aanbod voor een overeenkomst Preventieve voetzorg 2023.  De betreffende praktijken informeren wij rechtstreeks per e-mail en ontvangen uiterlijk woensdag 9 november 2022 van ons het nieuwe aanbod in VECOZO. Zodra ons contractaanbod voor u klaarstaat, ontvangt u een automatisch bericht vanuit VECOZO. De uiterste tekendatum van deze overeenkomst is 19 december 2022 voor 10:00 uur. 

Wijziging inkoopbeleid 2023

Deze wijziging staat opgenomen in ons inkoopbeleid Paramedische zorg 2023 en is te vinden in het hoofdstuk 'Wijzigingen/aanvullingen op het inkoopbeleid'.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam