Tariefverhoging 2022 naar aanleiding van salarisverhoging zorg

14-12-2021
Eind september heeft het kabinet besloten een salarisverhoging voor de middeninkomens in de zorg door te voeren. Aangezien wij het belangrijk vinden dat zorgprofessionals in de paramedische zorg meegaan in deze salarisverhoging, is besloten de tarieven voor 2022 te verhogen.

Wij voeren daarom op de looncomponent (OVA) van de tarieven de 1,13% verhoging door. Dit doen we zowel voor de basisverzekering als de aanvullende verzekering. Voor Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) worden tarieven verhoogd met de aangepaste maximumtarieven van de NZa.

Gewijzigde tariefbijlage

De tariefverhoging hebben wij verwerkt in een gewijzigde tariefbijlage die geldt vanaf 1 januari 2022. De gewijzigde tariefbijlage vervangt de oude tariefbijlage van de zorgovereenkomsten met zorgaanbieders.

Wat betekent dit voor u?

Voor de invoering van deze verhoogde tarieven hoeft u niets te doen. Wij raden u uiteraard wel aan om, op basis van de gewijzigde tariefbijlage, uw declaratiesoftwaresysteem zo nodig aan te passen.

Binnenkort kunt u de gewijzigde tariefbijlage vinden en inzien in het Zorginkoopportaal van VECOZO. De tariefbijlage bij de overeenkomst wordt automatisch vervangen in VECOZO. U vindt de gewijzigde tariefbijlage dan in de contracteermodule van het Zorginkoopportaal. Zodra de gewijzigde tariefbijlage klaarstaat, ontvangt u een e-mail van VECOZO. Het is niet nodig de overeenkomst opnieuw te accepteren.

Samen met VECOZO streven we ernaar om deze gewijzigde tariefbijlage zo spoedig mogelijk te publiceren. U wordt geïnformeerd zodra de gewijzigde tariefbijlage is gepubliceerd in VECOZO.

Belangrijk advies: declareer behandelingen vanaf 1 februari 2022

De nieuwe tarieven gelden per 1 januari 2022. Alle behandelingen die vanaf 1 januari 2022 plaatsvinden, declareert u op basis van de gewijzigde tarieven. Let op: ook wanneer de gewijzigde tariefbijlage nog niet gepubliceerd is in VECOZO, declareert u wel op basis van de nieuwe tarieven. Aangezien de nieuwe tarieven ook in onze systemen moeten worden aangepast, adviseren wij u wel nadrukkelijk om de declaraties vanaf 1 februari 2022 bij ons in te dienen. Dan weet u zeker dat wij de juiste tarieven aan u uitkeren.

Tarieven voor zorgaanbieders zonder overeenkomst

Heeft u geen overeenkomst met ons? Ook dan profiteert u van deze tariefverhoging. Benieuwd naar de maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorg? Op dit moment verwerken wij de gewijzigde tarieven voor de niet-gecontracteerde zorg in 2022. Zodra deze tarieven verwerkt zijn, informeren wij u via onze website.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam