Visie op intramurale farmacie

Met ons inkoopbeleid streven we ernaar dat elke patiënt toegang
heeft tot het juiste geneesmiddel, op het juiste moment, in de juiste dosering,
tegen een reële prijs. Hierover maken we afspraken met zorgaanbieders.

 Onze hoofdpunten

Toegang tot dure geneesmiddelen

We vinden het belangrijk dat dure geneesmiddelen toegankelijk blijven voor patiënten die deze nodig hebben. Wel alleen als het dure geneesmiddel doet wat het belooft. 

Doelmatigheid

Doelmatigheid gaat over de efficiënte en effectieve inzet van geneesmiddelen. We sturen daarom aan op gepast gebruik en passende inzet van geneesmiddelen.

Reële prijs

We vinden het belangrijk dat we een reële prijs betalen voor de geneesmiddelen. Geld kan maar één keer uitgegeven worden, en we willen zoveel mogelijk mensen van goede zorg voorzien.

Zinnige zorg in de praktijk: 
Thuisbehandeling van exacerbaties van MS met oraal methylprednisolonkuur

Behandeling in de vertrouwde thuisomgeving, toename in zelfregie door zelftoediening, minder op en neer naar het ziekenhuis, minder infecties én arbeidsbesparing van schaars zorgpersoneel. Dat zijn de resultaten van de thuisbehandeling bij een terugval van MS.

Belangrijke overkoepelende thema's

Om de transitie binnen de zorg te realiseren vinden wij naast de hoofdpunten ook overkoepelende thema's belangrijk. In ons inkoopbeleid houden we daarom rekening met de volgende thema's:

 Toekomstbestendige zorg

Zorg die ook in de toekomst uitvoerbaar en betaalbaar blijft: dat is toekomstbestendige zorg. We streven door vernieuwing en innovatie naar betere zorg voor de patiënt, minder druk op personeel en lagere kosten.

 Duurzaamheid

De zorgsector heeft een groot aandeel in CO2-uitstoot, grondstofverbruik en afvalproductie in Nederland. We vinden het daarom belangrijk om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van het zorglandschap.

 Digitalisering

Passende zorg betekent steeds vaker een mix van digitaal en fysiek aangeboden zorg, zoveel mogelijk gepersonaliseerd en op maat. Ons uitgangspunt is zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan.

 Arbeidsmarkt

Het personeelstekort in de zorg is een brede maatschappelijke uitdaging. Dit vraagt om radicale oplossingen. Daarom zoeken we samen met het zorgveld naar slimme innovaties om zorgpersoneel te ontlasten.