Visie op intramurale farmacie

Met ons inkoopbeleid streven we ernaar dat elke patiënt toegang
heeft tot het juiste geneesmiddel, op het juiste moment, in de juiste dosering,
tegen een reële prijs. Hierover maken we afspraken met zorgaanbieders.

De hoofdpunten van ons inkoopbeleid

Toegang tot dure geneesmiddelen

We vinden het belangrijk dat dure geneesmiddelen toegankelijk blijven voor patiënten die deze nodig hebben. Wel alleen als het dure geneesmiddel doet wat het belooft.

Doelmatigheid

Doelmatigheid gaat over de efficiënte en effectieve inzet van geneesmiddelen. We sturen daarom aan op gepast gebruik en passende inzet van geneesmiddelen. Daarover maken we afspraken.

Reële prijs

We vinden het belangrijk dat we een reële prijs betalen voor geneesmiddelen. Geld kan maar één keer uitgegeven worden en we willen zoveel mogelijk mensen van goede zorg voorzien.

 Onze hoofdpunten in het kort

Ons inkoopbeleid staat in het teken van samenwerken aan toekomstbestendige zorg. In deze video vertelt afdelingsmanager Zorginkoop Eefje van der Hoorn over de hoofdpunten en uitdagingen van ons inkoopbeleid Medisch Specialistische Zorg 2025.

 Duurzaamheid

Om een bijdrage te leveren aan een gezonde toekomst voor iedereen hebben we bij het inkopen van zorg steeds meer aandacht voor duurzaamheid. De zorgsector heeft namelijk een groot aandeel in de CO2-uitstoot, het grondstofverbruik en de afvalproductie in Nederland. Dat heeft ernstige gevolgen voor onze leefomgeving, gezondheid en gezondheidszorg. We vinden het belangrijk dat de zorgsector duurzamer wordt en daar kunnen wij aan bijdragen. Bijvoorbeeld door hierover met zorgaanbieders in gesprek te gaan, afspraken te maken en duurzame initiatieven te delen.

 Zinnige zorg in de praktijk: Good Practices

Good Practices zijn bewezen en succesvolle praktijkvoorbeelden van zorg die het beste bij de patiënt passen.

Een mooi voorbeeld binnen intramurale farmacie is de Good Practice 'Connect en Go'. Met 'Connect & Go' krijgt de patiënt meer bewegingsvrijheid bij een oncologische (chemo)therapie.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam