Vergelijk en Kies

​Ga naar Vergelijk en Kies voor een overzicht van alle gecontracteerde aanbieders van geboortezorg.

Gerelateerde zorgsoorten

Geboortezorg

Geboortezorg richt zich op de zorg voor moeder en kind tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode tot en met 6 weken na de bevalling.
Niet-medisch geïndiceerde (eerstelijns) geboortezorg omvat zorg geleverd door een kraamzorgorganisatie en een verloskundige, thuis, in een geboortecentrum of het ziekenhuis.

VGZ maakt in bepaalde regio’s ook afspraken met Integrale Geboortezorg Organisaties (IGO’s). In die regio’s werken zowel eerstelijns als tweedelijns geboortezorgverleners samen vanuit één organisatie. Zij bieden naast niet-medisch geïndiceerde geboortezorg ook medisch- geïndiceerde geboortezorg. 

Inkoopbeleid>

Informatie over het inkoopbeleid van kraamzorg, verloskunde of geboortecentra.

Contracten>

Informatie over geboortezorgovereenkomsten met Coöperatie VGZ.

 

Contact>

Klik hier voor contactgegevens.

Waar kan ik de meest recente nieuwsbrieven terugvinden?

U vindt de meest recente nieuwsbrief voor Kraamzorg hier. Voor Verloskunde en/of SEO en NT-meting vindt u de nieuwsbrief hier.

Naar boven

Hoe vraag ik een overeenkomst Verloskunde en/of SEO en NT-meting of Kraamzorg 2018 aan?

  • Nieuwe zorgaanbieders vragen een overeenkomst 2018 aan via VECOZO.​
  • Huidige zorgaanbieders ontvangen in september 2017 via VECOZO een link naar het VECOZO Zorginkoop-portaal (op het e-mailadres zoals is vastgelegd bij VECOZO).
Aan zowel nieuwe als huidige zorgaanbieders verzoeken wij u voorafgaand aan het sluiten van de overeenkomst onderstaande gegevens te controleren. Voert u deze controle
zo snel mogelijk uit omdat andere instanties mogelijk een aantal dagen verwerkingstijd nodig hebben voor het doorvoeren van uw wijzigingen.
1.    Zijn de gegevens van uw organisatie in het AGB-register van Vektis actueel?
Let op: inclusief het e-mailadres. Zie
www.agbcode.nl en kies vervolgens de button ‘Ik ben zorgaanbieder’.
2.    Staat de tekenbevoegde gebruiker van uw organisatie vermeld in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel? Zie op uw uittreksel KvK.
3.    Is de tekenbevoegde gebruiker in het bezit van een geldig persoonlijk VECOZO certificaat en heeft hij toegang tot de Uitvraag- en Contracteermodule van het Zorginkoop-portaal?
Meer informatie over deze stappen, alsmede hoe u de benodigde toegang kunt aanvragen, vindt u op de pagina ‘Voorbereiden Zorginkoop-portaal’ te bereiken via deze link:
https://www.vecozo.nl/zorginkoopportaal/voorbereiden.

Naar boven

Ik wil mijn rekeningnummer wijzigen.

Wijzig met het Wijzigingsformulier IBAN-nummer. U verstuurt dit formulier door onderaan het formulier op de button 'verzenden' te klikken. Bijlagen voegt u toe met de paperclip. Lukt het digitaal versturen niet? Mail het formulier dan naar contractmanagement.rekeningnummers@vgz.nl

Naar boven

Welke kraamzorgprotocollen zijn er?

​Er bestaan verschillende kraamzorgprotocollen. Kijk voor meer informatie over de protocollen op de bijbehorende pagina.

Naar boven

Hoe declareer ik zonder overeenkomst?

  • Kraamzorgnota's

Voor kraamzorg geeft u uw nota aan de verzekerde. Naast de nota, voegt u ook een kopie van uw diploma toe én een kopie van het ingevulde en ondertekende LIP-formulier.

De verzekerde declareert de nota vervolgens bij VGZ en betaalt rechtstreeks aan u. 

  • Verloskundige zorg en SEO en NT-meting nota’s

Voor verloskundige zorg dient u uw declaraties bij ons in volgens de EI-standaard van VECOZO.​

Naar boven

Hoeveel vergoeding krijg ik of mijn patiënt als ik geen contract heb?

​In de lijst Maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgaanbieders leest u wat wij vergoeden. U vindt deze lijsten op de websites van onze merken, op dezelfde pagina als de polisvoorwaarden.

Naar boven

Waarom worden mijn declaraties verloskunde niet volledig uitbetaald, terwijl de praktijk een overeenkomst heeft?

Niet volledige betaling van verloskundige zorg mét overeenkomst komt voor, indien de individuele zorgverlener niet bevoegd is de zorg te verlenen óf
indien de bevoegdheid van deze zorgverlener niet is gemeld via de digitale vragenlijst bij het sluiten van de overeenkomst. Om de door VGZ vastgelegde
bevoegheid van individuele zorgverleners te controleren, neemt u contact op met de afdeling Contractmanagement door een mail te sturen naar
Contractmanagement.info@vgz.nl.

Naar boven

Hoe pas ik mijn contactgegevens aan?

Wilt u uw contactgegevens aanpassen in het landelijke zorgverlenersbestand? Neemt u dan rechtstreeks contact op met Vektis via www.agbcode.nl.

Naar boven

Hoe vraag ik een nieuwe AGB-code aan?

​Wilt u een nieuwe AGB-code aanvragen of uw gegevens in het landelijke zorgverlenersbestand wijzigen? Neemt u dan rechtstreeks contact op met Vektis via www.agbcode.nl.

Naar boven

Met hart voor zinnige zorg

Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt CooperatieVGZ.nl cookies.

Melding verbergen