Good Practices

Steeds meer zorgaanbieders leren ons wat goede voorbeelden zijn van zinnige zorg. 'Good practices' noemen wij dat. Bewezen en succesvolle voorbeelden van goede zorg voor de patiënt, tegen lagere kosten. De wijkverpleging kent al verschillende good practices. Hieronder vindt u een overzicht van de good practices in de wijkverpleging.

Flash Glucose Monitoring

De Flash Glucose Meter (FGM) bevat een sensor die glucosewaarden automatisch meet en registreert. Hierdoor ervaren ouderen met Diabetes Mellitus type 2 meer comfort en kunnen ze langer zelfstandig blijven.

Dagstructuurrobot

De dagstructuurrobot biedt verbale ondersteuning met herinneringen, vragen, tips en muziek, en draagt zo bij aan meer zelfredzaamheid van de client.

Slimme nachtzorg

Door de inzet van sensoren worden zorgmomenten in de nacht teruggedrongen. Dit is rustiger voor de cliënt en kostenbesparend door effectievere inzet wijkverpleging.

Slimme Medicijndispenser

Door een slimme medicijndispenser kunnen zorgmomenten en medicatie beter worden afgestemd op de behoefte van de cliënt.

Warme overdracht

Tijdens een ziekenhuisopname wordt tijdig gestart met de voorbereiding van het ontslag. De wijkverpleegkundige komt voor de warme overdracht naar het ziekenhuis. 

Verpleegkundig adviesgesprek

Hogere zelfredzaamheid, minder uren wijkverpleging en iedereen in beeld. Dat zijn de resultaten van het Verpleegkundig adviesgesprek.

Oogdruppelbril

Na een oogoperatie is niet iedereen in staat tot het zelfstandig druppelen van de ogen. Hiervoor is vaak wijkverpleging benodigd. De oogdruppelbril is hiervoor een goede oplossing.

Palliatieve kit

De palliatieve kit is er voor de behandeling van palliatieve cliënten thuis. Het is een box waarin zich benodigdheden bevinden om (acute) symptomen direct te behandelen. 

Digitaal wonddossier

Het digitale wondregistratiesysteem leidt tot betere en eenduidige wondbehandeling, zorgt voor een gestructureerde werkwijze en bespaart zorgaanbieders tijd.
Klittenbandzwachtels in consolidatiefase
Klittenbandzwachtels vervangen de steunkousen in de TEK-fase, ook wel consolidatiefase. Ze zijn eenvoudiger aan te trekken, door de patiënt zelf.

 Zelf een goed idee of initiatief rond zinnige zorg?

We zijn continu op zoek naar initiatieven die de zorg doelmatiger of efficiënter maken. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar voorbeelden van zinnige zorg in uw organisatie. U kunt uw initiatief of voorbeeld van zinnige zorg bij ons aanmelden op deze pagina. Ook kunt u uw ideeën bespreken met uw contactpersoon bij Coöperatie VGZ.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • Placeholder Image
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam