Samen voorop voor huisartsenzorg

Samen voorop voor huisartsenzorg
Als huisarts wilt u voldoende tijd hebben voor uw patiënten. Maar de druk op de huisarts is groot. Daarom ondersteunen wij huisartsenpraktijken bij de transformatie naar toekomstbestendige huisartsenzorg. Hoe? Dat laten wij u hier graag zien.

Digitale oplossingen

Wij geloven dat digitalisering kan helpen meer ruimte te scheppen in de huisartsenpraktijk. Er zijn al mooie voorbeelden van digitalisering.

Slimme software als hulp in de praktijk

Kan software die de intake van patiënten overneemt de druk in de huisartsenpraktijk verminderen? Een pilot bij 17 huisartsenpraktijken geeft inzicht. 

Gezond.nl geeft huisartsenpraktijk lucht

Eerstelijnsorganisatie Arts en Zorg ontwikkelt een compleet pakket huisartsenzorg dat praktijken lucht geeft. Huisartsen van Arts en Zorg beantwoorden daarbij de meeste zorgvragen via de app Gezond.nl.

Wondzorg op afstand met behulp van PGO

Eén van de digitale middelen die in zorgprofessionals en patiënten kunnen helpen is de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). In Noord-Limburg vond een interessante pilot met een PGO plaats. 
Slimme processen

Huisartsenpraktijken die de taken slimmer kunnen verdelen en eenvoudige processen hebben, kunnen meer tijd voor de patiënt maken.

Meer Tijd voor de Patiënt (MTVP)

Kwaliteit leveren voor de patiënt, ruimte hebben om zorg goed te organiseren én plezier hebben in het vak, ook in drukke tijden. Dit onder de noemer van Meer Tijd Voor de Patiënt (MTVP).

Een betere match tussen patiënt en GGZ

Slim verwijzen zorgt voor een betere match tussen patiënt en GGZ-zorgverlener. De kans dat patiënt opnieuw bij de huisarts komt voor een verwijzing, is daarmee een stuk kleiner. 

Efficiënter consult door digitale triage

De digitale triage van Bingli zorgt ervoor dat huisarts en patiënt tijdens het consult direct tot de kern kunnen komen. En helpt de huisarts en assistent bij het prioriteren van zorgvragen. 
Zelfzorg makkelijker maken

Hoe meer onze leden zelf kunnen, hoe meer regie ze krijgen over hun zorg en gezondheid. Maar zelfzorg haalt ook de druk van de huisartsenpraktijk. Goed voor onze leden en goed voor de huisarts!

Gezondheidsvraag? Eerst naar Thuisarts.nl

Bij klachten als hoofdpijn, een insectenbeet of buikpijn, is niet altijd direct de huisarts nodig. Wij moedigen onze verzekerden aan het NHG-platform Thuisarts.nl te gebruiken. Zo willen we zelfzorg en gezondheidskennis bij onze leden stimuleren.

Online mentale zorg

We helpen onze leden met hun mentale gezondheid. Door bijvoorbeeld online programma's aan te bieden. Over hoe je omgaat met stress. Of die je helpen beter te slapen. We werken hierbij samen met o.a. Therapieland. 

Apps en workshops voor een gezond leven

Gezond leven kan best lastig zijn. Dat begrijpen we bij VGZ. Daarom helpen wij onze verzekerden graag. Dat doen we met gratis apps, workshops en andere extra's. Bijvoorbeeld om beter te slapen of te ontspannen. Zo stimuleren we gezond leven. 

Gelijke kansen op gezondheid voor iedereen

Behalve de bovenstaande voorbeelden doen we nog meer. Zoals ons inzetten om gezondheidsverschillen te verkleinen. Wij vinden dat iedereen gelijk is en recht heeft op een goede gezondheid en zorg. Toch zijn er in Nederland nog steeds verschillen. U als huisarts komt dat ongetwijfeld tegen. Wij willen bijdragen aan het verkleinen van deze verschillen.

Bekijk hoe wij gezondheidsverschillen willen verkleinen.

Er zijn in Nederland nog steeds verschillen in inkomen en gezondheid

Vragen? Ideeën? 

Wilt u met ons van gedachten wisselen over de onderwerpen op deze pagina? Graag! Neem contact op met uw zorginkoper. We zijn ook bereikbaar via onze pagina Service & contact. 

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam