Ziekenhuiszorg

Op deze pagina leest u alles over ziekenhuiszorg. Hierbij gaat het zowel om onze samenwerking met ziekenhuizen als met zelfstandige behandelcentra (ZBC's).

Inkoopbeleid >

Waar vind ik het inkoopbeleid?

Kwaliteitsnormen contractering >

Welke kwaliteitseisen stelt Coöperatie VGZ en waarom?

Contracten >

Waar vind ik informatie over contracten?

Naar welke zorgaanbieders kan ik doorverwijzen en hoe doe ik dat?

​Als u uw patiënt wilt doorverwijzen naar een andere medisch specialistische zorgaanbieder, kunt u terecht op www.vergelijkenkies.nl. Binnen Vergelijk en Kies kunt u controleren met welke zorgaanbieders wij een contract hebben, door uw zorgsoort op te zoeken.​

Naar boven

Wat moet ik doen als een patiënt een vraag of klacht over zijn of haar verzekering heeft?

​Uw patiënten kunnen hun klacht indienen bij de klantenservice of de afdeling Klachtenmanagement van het label waar zij verzekerd zijn. Op de pagina Klantenservice en klachten vindt u een volledig overzicht van contactgegevens en uitleg over de procedure.

Naar boven

Ik heb een probleem met een declaratie of machtiging, waar kan ik terecht?

​Heeft u een vraag of een probleem met een machtiging of declaratie, dan kunt u telefonisch of via ons digitale formulier contact met ons opnemen.

Naar boven

Hoe kom ik achter de hoogte van een vergoeding voor mijn patiënt?

​De hoogte van een vergoeding voor uw patiënt is afhankelijk van twee zaken. Hoe is uw patiënt verzekerd en bent u een door ons gecontracteerde zorgaanbieder. Op de website van Vecozo kunt u verzekerdeninformatie controleren. Vervolgens bekijkt u in de polisvoorwaarden hoeveel wij vergoeden voor gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorgaanbieders. Lees verder voor meer informatie over vergoedingen.

Naar boven

Wat gebeurt er als mijn declaraties het met Coöperatie VGZ overeengekomen plafond overschrijden?

​Sinds 2012 werken de meeste medisch specialistische instellingen met plafondafspraken. Als u het plafondbedrag overschrijdt, blijven wij in eerste instantie doorbetalen. Omdat alles boven het plafondbedrag voor uw rekening komt, vorderen we deze kosten achteraf terug. Kijk voor meer informatie bij declaratieproblemen.

Naar boven

Met hart voor zinnige zorg

Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt CooperatieVGZ.nl cookies.

Melding verbergen