Veelgestelde vragen

Klik voor de meest gestelde vragen over Fysiotherapie (pdf) en voor overige Paramedische zorg.

Vragen over paramedische zorg?

​Bel dan met 040-297 58 49.

​Paramedische zorg

 

Bent u op zoek naar de veelgestelde vragen fysiotherapie?

Wij hebben de meest gestelde vragen en de antwoorden fysiotherapie  (pdf) daarop voor u in een overzicht op een rij gezet. Hier vindt u bijvoorbeeld uitleg over de wijze waarop de spiegelinformatie gebruikt wordt voor het contractaanbod.

Naar boven

Bent u op zoek naar de veelgestelde vragen over de overige paramedische zorgsoorten en poliklinische paramedische zorg

Wij hebben de meest gestelde vragen en antwoorden (PDF)voor de overige paramedische zorgsoorten voor u op een rij gezet.

Naar boven

Wilt u meer weten over de uniforme behandelindex fysiotherapie, de spiegelinformatie en de daarvoor gebruikte rekenmethode?

De grootste zorgverzekeraars hebben gezamenlijk gewerkt aan een uniforme de methode van het berekenen van praktijkvariatie onder fysiotherapiepraktijken. Een uitgebreide toelichting op de rekenmethode vindt u op de website van SKMZ.

Naar boven

Wilt u meer weten over het gebruik van spiegelinformatie voor uw contractaanbod fysiotherapie?

Wij hebben de meest gestelde vragen en de antwoorden fysiotherapie (PDF) daarop voor u in een overzicht op een rij gezet. Hier vindt u uitleg over de wijze waarop de spiegelinformatie gebruikt wordt voor het contractaanbod.

Naar boven

Ik wil een zorgovereenkomst afsluiten. Wat moet ik doen?

U kunt digitaal een (nieuwe) overeenkomst met ons afsluiten via VECOZO. Heeft u al eerder digitaal een overeenkomst met ons afgesloten? Dan ontvangt uw praktijk automatisch een uitnodiging voor een nieuwe overeenkomst via het e-mailadres dat in Vektis staat.

Voor het digitaal afsluiten van de overeenkomst heeft u een geldig persoonlijk VECOZO-certificaat nodig met autorisatie tot het Zorginkoopportaal.

Heeft u nog niet eerder een digitale overeenkomst afgesloten? Doorloopt u dan eerst onze digitale aanmeldprocedure in VECOZO. Na het doorlopen van de vragenlijst, beoordelen wij uw antwoorden. In sommige gevallen gaat dit automatisch en kunt u direct een overeenkomst afsluiten. In alle andere gevallen krijgt u binnen drie weken bericht. Na goedkeuring bieden wij u een nieuwe overeenkomst aan via het Zorginkoopportaal in VECOZO. U ontvangt hierover een e-mail.

Voor vragen over het aanvragen of wijzigen van uw contract, neemt u contact met het Zorgaanbiedersloket via telefoonnummer 040 - 297 58 49 of kijk op de pagina Contracten.

Naar boven

Wij willen een nieuwe vestiging openen. Hoe regel ik dit en aan welke voorwaarden moet de nieuwe vestiging voldoen?

U kunt de nieuwe vestiging als nevenvestiging registreren bij Vektis. Wij nemen de nieuwe vestiging dan automatisch over in onze systemen, zoals Vergelijk en Kies. Voor al uw vestigingen gelden dezelfde voorwaarden als voor uw hoofdvestiging. Deze vindt u terug in uw overeenkomst. Kijk voor meer informatie en voorbeeldovereenkomsten op de pagina Contracten.

Naar boven

Uitzondering selectieve inkoop

Mocht een klant van mening zijn dat de dichtstbijzijnde aangesloten therapeut meer dan 20 minuten reistijd bij hen vandaan is, kunnen zij contact opnemen met onze afdeling Zorgadvies en Bemiddeling via telefoonnummer via 088 - 131 16 11. Zij zullen met de klant bekijken of er aangesloten zorgverleners in de buurt te vinden zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan komen de vergoedingen van de klant in aanmerking voor een uitzonderingsregel en zullen de kosten alsnog tegen het reguliere tarief worden vergoed. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de voorwaarden selectieve inkoop​.​

Naar boven

Met hart voor zinnige zorg

Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt CooperatieVGZ.nl cookies.

Melding verbergen