Mondzorg

Welkom op de site voor Mondzorg. Hier vindt u alle benodigde informatie over deze zorgsoort. Als zorgverzekeraar vinden wij samenwerking met de zorgaanbieders van groot belang. Alleen samen kunnen wij de zorg betaalbaar, toegankelijk en van een hoog niveau houden. Met hart voor zinnige zorg.

Werken jullie in 2018 met een overeenkomst voor tandheelkundige en/of mondhygiënische zorg?

Nee, meer informatie hierover vindt u op de pagina 'Contracten'.

Naar boven

Welke vergoedingen vallen onder de basisverzekering?

​Jeugdmondzorg, kaakchirurgie, prothethiek, implantologie en bijzondere tandheelkunde vergoeden wij in de meeste gevallen (deels) vanuit de basisverzekering. Mondzorg voor verzekerden vanaf 18 jaar, orthodontie en eigen bijdragen vallen onder de aanvullende verzekeringen.​

Naar boven

Wat is de maximale vergoeding voor materiaal en techniekkosten voor implantologie?

De materiaal- en techniekkosten blijven in 2018 gelijk aan de tarieven van 2017.De lijst voor 2017 met de maximale vergoeding voor materiaal en techniekkosten op Vecozo.Heeft u geen overeenkomst met ons, en heeft uw klant een naturapolis? Dan kan er sprake zijn van een lagere vergoeding. U vindt deze vergoeding in de lijst ‘Maximale vergoeding niet-gecontracteerde zorgaanbieders’. Elk van onze merken heeft zijn eigen lijst. U vindt deze lijst op de websites van onze merken, op dezelfde pagina als de polisvoorwaarden.

Naar boven

Hoe wijzig ik mijn declaratie?

Als u een declaratie wilt intrekken of wijzigen, kunt u een creditregel aanleveren. Wij hanteren hiervoor de mondzorg EI-standaard van Vektis, MZ301.

Een creditregel is gelijk aan de debetregel. Een uitzondering hierop is het bedrag. Als u de volledige declaratie wilt crediteren, vult u in de creditregel het bedrag in dat wij uitbetaald hebben. Als u € 140 declareerde en wij € 128 hebben vergoed, vult u een bedrag van € 128 in op de creditregel.

U hoeft een foutieve declaratie alleen te crediteren als wij de declaratie (deels) vergoed hebben. Een afgewezen declaratie kunt u niet crediteren. Als u een declaratie wilt wijzigen, moet u de declaratie eerst crediteren en daarna opnieuw indienen. Het is niet mogelijk om een gedeelte van een vergoede declaratie te crediteren.

Een creditnota maakt u aan in uw declaratieprogramma. Deze programma’s hebben naast de optie debet ook een optie credit. Kunt u die optie niet vinden? Neem dan contact op met uw softwareleverancier. Uw creditnota dient u op dezelfde manier in als de declaratie, met dezelfde gegevens. Door de creditoptie te selecteren, wordt het bedrag negatief. U ontvangt vervolgens van ons een creditrekening voor het gecrediteerde bedrag.

Naar boven

Ik heb een vraag over mijn overeenkomst. Waar kan ik terecht?

Zorgaanbiedersloket voor mondzorg
Voor al uw vragen over mondzorg kunt u contact opnemen met het zorgaanbiedersloket mondzorg via 040 - 297 58 46.
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur. Buiten openingstijden kunt u contact opnemen via ons digitale contactformulier
 
Contact met zorginkoop
Heeft u een inhoudelijke vraag over uw zorgovereenkomst? Dan kunt u contact opnemen via e-mail: zorginkoop.tandheelkunde@vgz.nl. Wij streven ernaar u binnen 5 werkdagen een reactie te sturen.

Naar boven

Mag ik mijn declaraties uitbesteden?

Declareert u liever niet zelf? Dan bent u vrij om dit uit te besteden aan een factoringmaatschappij of clearinghouse. U heeft na de behandeling twaalf maanden de tijd om de behandelkosten bij ons te declareren. Op de website van Vecozo vindt u een gedetailleerde declaratiehandleiding.​

Naar boven

Welke overeenkomsten bestaan er binnen mondzorg?

Coöperatie VGZ maakt afspraken over mondzorg met implantologen, mondhygiënisten, orthodontisten, tandartsen, tandprothetici, centra bijzondere tandheelkunde en instellingen voor jeugdtandzorg. Ook hebben we overeenkomsten met een aantal leveranciers van mandibulaire repositieapparatuur (MRA). Daarnaast sloten we een aantal individuele contracten voor angstbehandeling, geriatrische zorg, verslavingszorg en gnathologie.

Naar boven

Mijn adresgegevens of rekeningnummer zijn gewijzigd. Hoe geef ik dit door?

Geef uw adreswijziging door aan Vektis. Wij nemen de gegevens uit Vektis automatisch over.

Een wijziging van uw rekeningnummer geeft u door aan onze afdeling Contractmanagement via contractmanagement.rekeningnummers@vgz.nl.

Naar boven

Met hart voor zinnige zorg

Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt CooperatieVGZ.nl cookies.

Melding verbergen