Aanvraag machtiging

De wijziging vanaf 3 april stellen we uit

Tot nader bericht is het ook na 2 april mogelijk om als niet-gecontracteerde zorgaanbieder een machtigingsaanvraag bij ons in te dienen. Waar mogelijk vragen we u om uw cliënt al te wijzen op het zelf aanvragen van de machtiging. Zo raakt uw cliënt al vertrouwd met het zelf indienen van de machtigingsaanvraag.

Voor de vergoeding van wijkverpleging is vooraf toestemming (een machtiging) nodig. Wilt u voor een verzekerde een machtiging aanvragen? Volg onderstaand stappenplan.

 1. Vul dit aanvraagformulier volledig digitaal in & sla het op (ook voor uw eigen administratie).

 2. Vul hieronder uw gegevens in en voeg de ingevulde, opgeslagen versie van het aanvraagformulier toe als bijlage.

 3. Voeg indien van toepassing de volgende bijlagen toe: 

  - Kopie van het diploma van de wijkverpleegkundige
  - Ondertekend zorgplan
  - Kopie van het diploma van de kinderverpleegkundige

 4. Heeft u alle gevraagde gegevens ingevuld en documenten toegevoegd? Klik op 'Verzenden' om uw aanvraag in te dienen.

Waarom vragen wij om medische gegevens in deze aanvraag? Het is belangrijk dat de wijkverpleegkundige zorg die geleverd wordt aan onze leden bijdraagt aan het herstel van hun gezondheid. Of dat we voorkomen dat de aandoening of ziekte verergert. Om dit te kunnen beoordelen, hebben wij medische informatie nodig. Dankzij deze informatie krijgen wij inzicht in de geneeskundige context en zien we of de zorg past bij de hulpvraag. Wilt u hier meer over weten? Lees dan ook de Beleidsregels machtigingsvereiste. Uiteraard gaan wij op een vertrouwelijke manier met de informatie om.Let op: de maximale bestandsgrootte van uw bijlage(s) is 11 MB. Wilt u meerdere bijlages meesturen? Gebruik dan een ZIP-bestand, of voeg per uploadveld één bestand toe. De volgende bestandstypes zijn toegestaan: bmp, doc(x), gif, jpg, pdf, png, tif(f), xls(x). Beveiligde bestanden of bestanden met een (extra) wachtwoord worden niet geaccepteerd.

Heeft u het juiste aanvraagformulier?

Voor een snelle afhandeling van uw machtigingsaanvraag, is het van belang dat het juiste aanvraagformulier wordt gebruikt. Het meest recente formulier vindt u hier op onze website.
 • Logo VGZ
 • Logo Bewuzt
 • Logo IZA
 • Logo VGZ voor de Zorg
 • Logo Unive
 • Placeholder Image
 • Logo Zekur
 • Logo Zorgzaam