Uw gekozen zorgsoort:

Zinnige zorg en good practices

De meest besproken onderwerpen hebben we op een rij gezet, verdeeld in categorieën.
 • Ik wil graag deelnemen aan een door VGZ geaccordeerde good practice. Wat moet ik doen?

  In 2018 zijn wij twee allianties aangegaan met partijen die voldoen aan onze zinnige zorg criteria: FysioTopics en Zorg1 en de daarbij betrokken zorgaanbieders. Samen met deze alliantiepartners zijn zorgplannen ontwikkeld. Deze zorgplannen zijn de door VGZ geaccordeerde good practices. Met deze good practices willen we komen tot een verandering in de fysiotherapeutische zorg. We faciliteren een transformatie waarbij de deelnemende zorgaanbieders worden gestimuleerd om (kosten-)effectieve zorg te leveren. Op dit moment hebben we met FysioTopics en Zorg1 afspraken gemaakt over de zorgplannen voor aspecifieke rugklachten. Wilt u ook met deze zorgplannen werken? Dan kunt u contact opnemen met:

 • Welke door VGZ geaccordeerde good practices zijn er?
  Op dit moment kopen wij de good practice ‘aspecifieke lage rugklachten’ in bij deelnemende zorgaanbieders die samenwerken met onze alliantiepartners FysioTopics en Zorg1. Daarnaast ontwikkelen we samen met de alliantiepartners good practices voor de behandeling van aspecifieke nekklachten, schouderklachten, Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) en artrosegerelateerde klachten.
 • Waar kan ik mijn Zinnige Zorg idee bij VGZ indienen?

  Om de zorg op de langere termijn betaalbaar te houden zetten wij in op zinnige zorg via good practices. We willen graag in contact komen met zorgaanbieders die voorop lopen en waardevolle stappen zetten om zorg zinniger te maken. U kunt uw ideeën met ons delen via het zinnige zorg loket.

  Lees hier meer over zinnige zorg.

 • VGZ gaat voor zinnige zorgaanbiedersbeleving

  Meer tijd voor de patiënt en minder tijd kwijt aan ons. Dat is wat we zorgaanbieders wensen. Dit doen we onder de noemer zinnige zorgaanbiedersbeleving. Wat dit inhoudt leggen we uit in onderstaande video.

    

  Door bijeenkomsten te organiseren voor zorgaanbieders, halen we de wensen direct op bij de bron. Van de eerste bijeenkomst maakten we een korte videoreportage.