Uw gekozen zorgsoort:

Tandprothetische zorg 2019

Hieronder leest u meer informatie over een overeenkomst 'Tandprothetische zorg 2019' en hoe u in aanmerking komt voor een overeenkomst.

Aangewezen tandprotheticus

Om in aanmerking te komen voor een overeenkomst Tandprothetische zorg op implantaten wijst u voor uw praktijk/instelling één tandprotheticus aan als hoofdbehandelaar. De hoofdbehandelaar is conform overeenkomst verantwoordelijk voor het gehele proces rondom de prothetiek en de nazorg. De aangewezen tandprotheticus wordt opgenomen in de overeenkomst. De voorwaarden van de overeenkomst worden ook namens de tandprotheticus ondertekend. Bent u niet de aangewezen tandprotheticus/hoofdbehandelaar? Dan borgt u dat u namens de hoofdbehandelaar de overeenkomst ondertekent.

Samenwerking met gecontracteerde implantoloog

Indien u op het gebied van tandprothetische zorg op implantaten een samenwerking heeft met een door VGZ gecontracteerde tandarts-implantoloog en de betreffende tandarts-implantoloog stelt ons bij het aangaan van zijn overeenkomst voor 2019 op de hoogte van deze samenwerking dan wordt deze samenwerking op het gebied van tandprothetische zorg op implantaten ook weergegeven op Vergelijk en Kies.

Voorwaarden

Voor tandprothetici geldt dat zij een overeenkomst voor conventionele prothesen aangeboden krijgen mits ze zijn aangesloten bij de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). In de zorgovereenkomst leest u terug welke verantwoordelijkheden de tandprotheticus heeft. In de loop van week 38 van 2018 kunt u hier onze voorbeeldovereenkomst raadplegen. 

Aanvragen

Nieuwe aanbieders kunnen een overeenkomst aanvragen via Contractmanagement. Zij zetten de vragenlijst van de overeenkomst klaar in Vecozo. Aanvragen kan via contractmanagement.info@vgz.nl

Om te kunnen inloggen dient u een Vecozo certificaat geïnstalleerd te hebben, dat geautoriseerd is voor het Zorginkoopportaal. Dit is te verkrijgen via Vecozo.