Toolbox Meer tijd voor de patiënt

De informatie op deze pagina is niet meer volledig actueel
Op dit moment zijn er landelijk veel ontwikkelingen op het gebied van Meer Tijd voor de Patiënt. De informatie op deze pagina is daarom niet meer volledig actueel. Zodra er meer duidelijkheid is, krijgt deze pagina een update. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.


De afgelopen jaren hebben we samen met huisartsen de good practice Meer tijd voor de patiënt ontwikkeld. Deze good practice wordt in 2020-2021 opgeschaald in de vorm van een pilot voor een select aantal regio’s. Op deze pagina vindt u meer informatie over de pilot en geven we inzicht in een reeks beschikbare interventies uit de toolbox Meer tijd voor de patiënt.

Opschaling pilot

We schalen de pilot Meer tijd voor de patiënt gefaseerd op omdat we verder willen leren van de implementatie en de resultaten robuuster willen maken over een langere periode. Daarbij kijken we vanuit regioperspectief waar opschaling mogelijk is. Ook zijn we op zoek naar aanvullende oplossingen, zoals digitalisering, die bijdragen aan het creëren van meer tijd van huisartsen voor de patiënten waarvoor dat nodig is. Dit is van belang gezien de toenemende krapte aan personeel in de huisartsenzorg. 

Toolbox Meer tijd voor de patiënt

Terwijl de pilot wordt opgeschaald, kunt u ter inspiratie de informatie over de reeds beschikbare interventies raadplegen in onderstaande Toolbox. Deze toolbox willen we graag met u blijven aanvullen met goede voorbeelden uit de praktijk.

Ook als individuele huisarts kunt u zelf aan de slag gaan met de interventies uit de Toolbox Meer tijd voor de patiënt. Als uw regio aan de slag wil gaan met de implementatie van de Toolbox Meer tijd voor de patiënt, dan kunt u hierover met ons resultaatgerichte afspraken maken via de zorggroep.

De beschikbare interventies in de toolbox, zijn op dit moment:

Afbeelding bij Toolbox meer tijd voor de patiënt
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • Placeholder Image
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam