Webinar 'Digitaal waar kan, fysiek waar nodig'

Waar liggen de kansen?

Huisartsen, initiatiefnemers en leveranciers vertellen over hun digitale toepassingen en de ervaringen in de praktijk. In break-outs kunt u vragen stellen en ervaringen delen. Zodat u voor uzelf kunt bepalen waar úw kansen liggen.

Praktische informatie

Wanneer: Donderdag 8 juni van 17.15 - 19.15 uur

Waar: Online via Teams

Registeren: Via het registratieformulier tot uiterlijk 25 mei

Programma

17.15 - 17.45 uur  Welkom en introductie
We vertellen waarom we digitalisering in de huisartsenzorg aanmoedigen en hoe we samen met huisartsenpraktijken, patiënten en leveranciers de mogelijkheden onderzoeken.
 17.45 - 18.45 uur

Break-out-rondes met onder andere:

 • Arene: Online huisartsenpraktijk 
 • Gezond.nl: Integrale digital first huisartsenzorg
 • Bingli: Digitale AI-triage en consultvoorbereiding
 • Huisartsen van Nederland: Digitale AI-triage
 • Luscii: Slimme zorg op afstand met thuismonitoring
 • Buurtdokters: Hulp bij opstarten praktijk
 • Meditools: Volledig open Huisarts Informatie Systeem
18.45 - 19.15 uur Gezamenlijke afronding
Met een terugblik op de break-out-rondes en discussie.

 

Initiatieven en sprekers

Arene

Huisarts Jasper Schellingerhout is initiatiefnemer van Arene. Arene is een huisartsenpraktijk die online doet wat online kan. Arene richt zich op in regio's waar de praktijken gesloten zijn voor nieuwe patiënten. Patiënten die anders geen huisarts hebben krijgen zoveel mogelijk zorg digitaal, en als het nodig is bij een praktijk in de buurt. 

Gezond.nl

Gezond.nl is een initiatief waarbij lokale huisartsen ondersteuning krijgen met digitale zorg op een integrale manier. De patiënt ontvangt huisartsenzorg waar het kan digitaal via Gezond.nl en in de lokale praktijk als het nodig is. De zorgvraag van de patiënt begint altijd in de app. 

Huisarts Leontien Molenaar werkt in huisartsenpraktijk Docline in Utrecht. Het is de eerste praktijk die met Gezond.nl werkt. Sanne van Duin van Arts en Zorg is betrokken bij de ontwikkeling van Gezond.nl.

 

Bingli

Jolien Nelissen is Medical Project Lead bij Bingli. De digitale zelflerende triagesoftware van Bingli zorgt ervoor dat zowel patiënt als huisarts optimaal voorbereid zijn op het consult. Waardoor ze tijdens het consult snel tot de kern kunnen komen. Bingli zorgt er verder voor dat huisarts en assistent de zorgvragen kunnen prioriteren.

Huisartsen van Nederland

Huisarts Charlotte van Sassen is initiatiefnemer van Huisartsen van Nederland. De software van Huisartsen van Nederland verzorgt de intake en triage van de patiënt met een zorgvraag. De patiënt kan zijn zorgvraag 24/7 aanmelden. De assistent prioriteert aan de hand van een urgentie-inschatting. En kan een deel van de zorgvragen zelf afhandelen.

Luscii

De initiatiefnemer van Luscii is Daan Dohmen. Luscii maakt het mogelijk dat patiënten zelf thuis eenvoudig hun gezondheid monitoren en artsen de patiënt op afstand nauwlettend volgen. Luscii heeft meer dan 100 thuismonitoringprogramma’s voor o.a. hypertensie, astma, COPD, diabetes type 2, enz. En werkt vaak met een directe integratie met het HIS. 

Buurtdokters

Bob Verhagen is initiatiefnemer van Buurtdokters. Buurtdokters geeft jonge huisartsen de kans om een praktijk over te nemen. Buurtdokters regelt de back-office voor de huisarts. Daarnaast zet de organisatie digitale toepassingen in om de processen in de praktijk te stroomlijnen. 

Meditools

Pieter van Tiel is huisarts en oprichter van Meditools. Het bedrijf ontwikkelde Medikit. Dit is een volledig open Huisarts Informatie Systeem waardoor het eenvoudig met andere systemen geïntegreerd kan worden. Denk aan digitale innovaties en uitwisseling met andere zorgpartijen. Pieter van Tiel is ook huisarts.

 • Logo VGZ
 • Logo Bewuzt
 • Logo IZA
 • Logo VGZ voor de Zorg
 • Logo Unive
 • UMC Zorgverzekering
 • Logo Zekur
 • Logo Zorgzaam