Aanvraag tijdelijk voorschot zorgprestatiemodel (setting 1)

Bent u een professional in de geestelijke gezondheidszorg? Dan krijgt u vanaf 1 januari 2022 te maken met het Zorgprestatiemodel (ZPM). Vanaf dat moment geldt er ook een nieuwe declaratiestandaard, de GDS801. Is uw Elektronisch patiëntendossier (EPD) begin 2022 nog niet gereed om ZPM-declaraties bij ons in te dienen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een tijdelijk voorschot. Wilt u een tijdelijk voorschot aanvragen? Maak dan gebruik van onderstaand formulier.  

Let op: VGZ stopt in 2023 met bevoorschotting 

Voor zorg die in 2023 geleverd wordt verstrekt VGZ geen bevoorschotting meer. Om deze zorg tegen die tijd te kunnen declareren, zorgt u op tijd dat u beschikt over een contract 2023 met VGZ én functionerende declaratiesoftware. U bent zelf verantwoordelijk voor het beschermen van uw praktijk of instelling tegen eventuele liquiditeitsrisico’s via andere financieringsstromen.

Is uw declaratiesoftware al langer dan 2 maanden klaar om te declareren binnen het ZPM? Dan verstrekt VGZ geen bevoorschotting meer voor geleverde zorg in 2022.

Wanneer ontvangt u wel nog een voorschot?

Is uw declaratiesoftware nog helemaal niet, of korter dan 2 maanden gereed, en heeft u last van liquiditeitstekorten? Dan kunt u via onderstaand webformulier tot en met 31 december 2022 een voorschot aanvragen voor de geleverde zorg in 2022.

Gelieve AGB-code ingeven met 8 getallen zonder speciale tekens (zoals vermeld in de e-mail, bijvoorbeeld: 12345678).

Let op: de maximale bestandsgrootte van uw bijlage(s) is 11 MB. Wilt u meerdere bijlages meesturen? Gebruik dan een ZIP-bestand, of voeg per uploadveld één bestand toe. De volgende bestandstypes zijn toegestaan: bmp, doc(x), gif, jpg, pdf, png, tif(f), xls(x). Beveiligde bestanden of bestanden met een (extra) wachtwoord worden niet geaccepteerd.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • Placeholder Image
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam