Regionale regievoerders Integrale Digitale Diagnostiek

Per regio hebben we diverse regievoerders en betrokken partijen geselecteerd. Bent u een zorgaanbieder en wilt u integrale digitale diagnostiek laten uitvoeren? Dan kunt u bij zowel deze regievoerders als de betrokken partijen terecht. We hebben alle partijen voor u in een overzichtelijke landkaart gezet. Deze kunt u downloaden op deze pagina.
Klik op de kaart om het bestand met alle regio's te downloaden en te bekijken.

GHOR-regio en grensverkeer

Binnen IDD houden we de GHOR-regio’s aan. Het kan natuurlijk voorkomen dat een patiënt toch naar een aanbieder gaat, net buiten de GHOR-regio. Bijvoorbeeld als iemand in de ene regio woont en in de ander regio werkt en daar bloed wilt laten prikken. Dit zogenaamde grensverkeer is toegestaan. De IDD-aanbieder kan dan het gecontracteerde tarief declareren. Let op: per jaar mag maximaal 2% van de gedeclareerde diagnostiek bestaan uit grensverkeer. Bent u een diagnostiek aanbieder? Zorg dan dat u niet over deze 2% heen gaat.

Meerjarenafspraken met IDD-regievoerders

Met Integrale Digitale Diagnostiek (IDD) zorgen we voor een goed en passend zorgaanbod in de regio. In sommige GHOR-regio’s maken we hierover afspraken met een IDD-regievoerder. Om de kwaliteit en continuïteit van goede diagnostiek in de regio te waarborgen, maken we graag meerjarenafspraken met IDD-regievoerders. 

Verlenging meerjarenafspraken IDD-regievoerders 2024

Voor 2024 hebben we met de meeste IDD-regievoerders overeenstemming bereikt over de verlenging van onze meerjarenafspraken. 

 

IDD-regievoerder

Regio

Lab Diagonaal  IJsselland, Noord- en Oost Gelderland, Gooi en Vechtstreek
Stichting Ziekenhuis Rijnstate  Gelderland-Midden
Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis  Gelderland-Zuid
Starlet Diagnostisch Centrum Noord-Holland-Noord
Atal-Medial Kennemerland 
Star-SHL  Rotterdam-Rijnmond 
Result Laboratorium  Zuid-Holland-Zuid 
Diagnovum  Zeeland, Midden- en West-Brabant 
Jeroen Bosch ziekenhuis  Brabant-Noord 
Diagnostiek voor U, Elkerliek Ziekenhuis & Sint Anna ziekenhuis  Brabant-Zuidoost 
VieCuri Medisch Centrum  Limburg-Noord 

Nieuwe IDD-regievoerder 2024

Naast de bovengenoemde verlengingen van de meerjarenafspraken met de huidige IDD-regievoerders (2023), hebben we voor 2024 afspraken gemaakt met Stichting ArtsenLaboratorium en Trombosedienst (SALT). SALT is voor 2024 de nieuwe regievoerder in de regio Zaanstreek-Waterland

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • Placeholder Image
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam