Nieuwsoverzicht

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Publicatiedatum: 13 september 2017
VGZ staat garant voor spoedzorg in Den Helder

​De afgelopen weken is onrust ontstaan over de toekomst van de spoedeisende zorg in Den Helder. Noordwest Ziekenhuisgroep en Coöperatie VGZ hebben gezamenlijk aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en het ministerie van VWS gevraagd om na te gaan of de beschikbaarheidsbijdrage nog toereikend is.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 01 september 2017
VGZ finalist voor Winning Workplace Award

​De kantoren van Coöperatie VGZ waren in juli al genomineerd voor de Winning Workplace Award 2017. Vandaag heeft de organisatie meegedeeld dat we zijn doorgedrongen tot de finale. Daarmee behoren de werkplekken van VGZ tot de beste 3 van Nederland. Het woord is nu aan de vakjury. De uitslag van de finale wordt op 16 november bekend gemaakt.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 16 juni 2017
VGZ in debat: Hoe gezond zijn de strenge privacyregels in de zorg?

​Donderdag 29 juni organiseert Coöperatie VGZ een debat over grenzen aan de privacyregels in de zorg: hoe gezond is de huidige bescherming van persoonsgegevens? En, is het mogelijk om patiënten zelf de regie te geven over het gebruik van hun gezondheidsinformatie?

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 06 juni 2017
Breast Clinic ASz wint Gouden Zinnige Zorg Award

Het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) uit Dordrecht met Breast Clinic heeft dinsdagavond de gouden Zinnige Zorg Award gewonnen. De Breast Clinic zorgt ervoor dat je binnen een uur al de uitslag van je borstfoto krijgt bij het vermoeden op borstkanker. Met de awards erkent zorgverzekeraar VGZ de inspanning van zorgverleners om te komen tot zinnige zorg. Dat is betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten, gedragen door zorgaanbieders. Ruim 8.000 consumenten bepaalden mede de winnaars van de Zinnige Zorg Award.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 20 april 2017
76 miljoen euro verlies in 2016 door rem op premiestijging

​Coöperatie VGZ heeft in 2016 een negatief resultaat behaald van 76 miljoen euro; in 2015 was het resultaat 214 miljoen euro positief. Het verlies komt vooral doordat 335 miljoen euro uit de reserves is ingezet om de premiestijging voor 2017 te beperken. VGZ realiseerde daarmee de laagste premiestijging, vergeleken met andere verzekeraars.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 13 april 2017
Ouderen horen meestal niet op de eerste hulp

​Het komt steeds vaker voor dat ouderen opgenomen worden op de eerste hulp, omdat het thuis ‘even niet meer gaat’. Zo’n spoedopname blijkt vaak een noodoplossing, omdat er geen andere zorg voorhanden is. “Dat moet anders kunnen”, zei Ab Klink woensdagavond  bij de afsluiting van de eerste editie van ‘In debat bij VGZ’ onder leiding van televisiemaker Clairy Polak.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 31 maart 2017
Forse inzet op breder toepassen zinnige zorg in 2018

​Coöperatie VGZ zet in 2018 in op bredere toepassing van zinnige zorg. De leertuinen en good practices werpen hun vruchten af: zorgaanbieders realiseren betere zorg voor de patiënt, tegen lagere kosten en VGZ faciliteert de verspreiding van hun ervaringen via de zorginkoop.

In de contractering voor 2018 focust VGZ daarom op de opschaling van “goede praktijken” die door artsen zijn aangedragen en die bewezen goed zijn voor patiënten. Zorgaanbieders die mee-ontwikkelen en goede voorbeelden willen overnemen hebben een streepje voor in de contractering.

Bekijk artikel

Filter artikelen op:

​​​​

Voor goede zorg zorg je samen

Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt CooperatieVGZ.nl cookies.

Melding verbergen