Nieuwsoverzicht

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Publicatiedatum: 15 mei 2017
Genomineerden Zinnige Zorg Award 2017 bekend

​Samen met zorgaanbieders en andere zorgpartijen werkt Coöperatie VGZ aan zinnige zorg. Dat is betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten, gedragen door zorgaanbieders. Dat vraagt om aansprekende ideeën die de zorg eenvoudiger, logischer en slimmer maken. VGZ zoekt naar de meest veelbelovende ideeën en beloont ze ook dit jaar weer met een VGZ Zinnige Zorg Award én budget voor realisatie. Het Nederlandse publiek bepaalt mede wie de winnaars worden van deze tweede editie van de VGZ Zinnige Zorg Award.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 20 april 2017
76 miljoen euro verlies in 2016 door rem op premiestijging

​Coöperatie VGZ heeft in 2016 een negatief resultaat behaald van 76 miljoen euro; in 2015 was het resultaat 214 miljoen euro positief. Het verlies komt vooral doordat 335 miljoen euro uit de reserves is ingezet om de premiestijging voor 2017 te beperken. VGZ realiseerde daarmee de laagste premiestijging, vergeleken met andere verzekeraars.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 13 april 2017
Ouderen horen meestal niet op de eerste hulp

​Het komt steeds vaker voor dat ouderen opgenomen worden op de eerste hulp, omdat het thuis ‘even niet meer gaat’. Zo’n spoedopname blijkt vaak een noodoplossing, omdat er geen andere zorg voorhanden is. “Dat moet anders kunnen”, zei Ab Klink woensdagavond  bij de afsluiting van de eerste editie van ‘In debat bij VGZ’ onder leiding van televisiemaker Clairy Polak.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 31 maart 2017
Forse inzet op breder toepassen zinnige zorg in 2018

​Coöperatie VGZ zet in 2018 in op bredere toepassing van zinnige zorg. De leertuinen en good practices werpen hun vruchten af: zorgaanbieders realiseren betere zorg voor de patiënt, tegen lagere kosten en VGZ faciliteert de verspreiding van hun ervaringen via de zorginkoop.

In de contractering voor 2018 focust VGZ daarom op de opschaling van “goede praktijken” die door artsen zijn aangedragen en die bewezen goed zijn voor patiënten. Zorgaanbieders die mee-ontwikkelen en goede voorbeelden willen overnemen hebben een streepje voor in de contractering.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 23 maart 2017
Eerste editie 'In debat bij VGZ' over langdurige zorg voor ouderen

​Op woensdagavond 12 april vindt op het VGZ-kantoor in Arnhem de eerste editie van 'In debat bij VGZ' plaats. Het debat gaat over een actueel onderwerp dat veel mensen aangaat: de langdurige zorg voor ouderen en de knelpunten die we daarbij momenteel zien. De bijeenkomst duurt van 18.00 uur tot 20.00 uur

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 17 februari 2017
Denise Koopmans nieuw lid van de RvC

​Per 16 februari is Denise Koopmans benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Coöperatie VGZ. De Ledenraad stemde gistermiddag tijdens haar algemene vergadering in met de benoeming van dit zevende lid. De Raad van Commissarissen constateerde dat Coöperatie VGZ, net als andere financiële dienstverleners, in snel tempo transformeert naar een digitale organisatie. Om hierop in haar toezicht effectief te kunnen anticiperen, is de uitbreiding met mevrouw Koopmans - bij uitstek kundig en ervaren op dat gebied - belangrijk.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 22 december 2016
'Stop oneerlijke marketing farmacie'

​Medisch specialisten die geld krijgen van de farmaceutische industrie schrijven meer en vaker dure medicijnen voor van de bedrijven die hen betalen. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant en zorgverzekeraar VGZ naar het voorschrijfgedrag van vier nieuwe geneesmiddelen.

Bekijk artikel

Filter artikelen op:

​​​​

Voor goede zorg zorg je samen

Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt CooperatieVGZ.nl cookies.

Melding verbergen