Nieuwsoverzicht

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Publicatiedatum: 19 april 2018
Stevige impuls voor zinnige zorg in 2017

Met de presentatie van de jaarcijfers over 2017 laat Coöperatie VGZ zien dat haar Zinnige Zorgstrategie voet aan de grond krijgt. Steeds meer zorgaanbieders tonen aan dat de zorg zinniger kan en dat leverde in 2017 prachtige praktijkvoorbeelden op van Zinnige Zorg. Dit jaar groeide het aantal alliantiepartners van de zorgverzekeraar tot elf ziekenhuizen en drie GGZ-instellingen. In 2016 waren dat vijf alliantiepartners. Al deze instellingen werken gezamenlijk aan Zinnige Zorg: betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten. VGZ wil samen met zorgverleners werken aan zorg van hoge kwaliteit die toegankelijk is en blijft voor iedereen. Zo blijven de zorgkosten beheersbaar én blijft een stabiele en betaalbare premie mogelijk.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 03 april 2018
Sterker accent op patiëntbelang in zorginkoop

Coöperatie VGZ streeft voor 2019 naar een sterke groei van het aantal zorgaanbieders dat werkt aan het realiseren van zinnige zorg. Dat is zorg die beter is voor de patiënt tegen lagere kosten –dankzij en altijd samen met zorgaanbieders. Inmiddels zijn er meer dan 300 voorbeelden van zinnige zorg opgehaald die door andere aanbieders kunnen worden overgenomen. Door deze samenwerking realiseren we goede, toegankelijke en betaalbare zorg.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 09 maart 2018
Veelbelovende resultaten Keer diabetes om

Ruim 38% van de (bijna 500) patiënten met diabetes type 2 die deelnamen aan ‘Keer diabetes om’ gebruiken geen diabetesmedicatie meer, maar voeding als medicijn. VGZ financiert dit programma van stichting Voeding Leeft en is blij met deze voorlopige veelbelovende resultaten.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 09 maart 2018
Tom Kliphuis beantwoordt vragen van klanten

​VGZ vindt het ontzettend waardevol om te horen wat er bij klanten leeft en wat zij van hun zorgverzekeraar vinden. Door middel van een open dialoog met onze klanten willen we hierin meer inzicht krijgen.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 09 maart 2018
VGZ in debat over Betaalbare zorg

Op donderdag 19 april presenteert Coöperatie VGZ het jaarverslag over 2017. Ieder jaar besteden we 10 miljard euro namens onze 4 miljoen klanten. En bijna elk jaar vragen we onze klanten om méér premie te betalen, terwijl we ze ‘betaalbare zorg’ beloven. We nodigen klanten, zorgverleners en anderen graag uit voor een debat over het beste recept voor betaalbare zorg:

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 06 maart 2018
Cooperatie VGZ en vakbonden akkoord over CAO

Coöperatie VGZ en vakbonden FNV, CNV en de Unie hebben een akkoord gesloten voor een nieuwe CAO en Sociaal Plan. In de CAO is een loonsverhoging voor medewerkers van vier procent afgesproken en het sociaal plan behelst een vernieuwde en toekomstbestendige vertrekregeling. De CAO heeft een looptijd van twee jaar en loopt daarmee tot 2020. Voor het sociaal plan is een looptijd van drie jaar afgesproken.

Bekijk artikel

Publicatiedatum: 28 februari 2018
ZIN en VGZ onderzoeken blockchain in de praktijk

​Coöperatie VGZ en Zorg Instituut Nederland zijn een praktijkproef gestart rondom blockchain in de kraamzorg. De praktijkproef moet uitwijzen wat de toepassing van een blockchaintechnologie in de praktijk betekent voor de administratieve processen rondom kraamzorg. Met deze proef willen de partijen  toetsen of het mogelijk is om de burger meer controle te geven over z’n eigen zorggegevens. En of het administratieve proces efficiënter kan worden met behulp van blockchain. 

Bekijk artikel

Filter artikelen op:

​​​​

Met hart voor zinnige zorg

Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt CooperatieVGZ.nl cookies.

Melding verbergen