Agile event Smarter Together

Beste Agile-enthousiasteling!

Welkom op deze inschrijfpagina. Het inschrijfformulier is niet meer beschikbaar, de inschrijving is gesloten. Verderop op deze pagina vind je een korte beschrijving van de verschillende workshops die gegeven worden. Mocht je interesse hebben of benieuwd zijn naar een volgende editie, vraag dan de contactpersonen binnen je organisatie voor meer informatie.

Workshops

Agile Competence Center + aanpak transitie

VGZ

Ontdek en empower de Agile enthousiastelingen! Met inzet van je eigen mensen de organisatie veranderen en de Agile kennis borgen. VGZ gelooft in de aanpak en opzet van hun Agile Competence Center. Interne medewerkers werken mee aan de transitie van de eigen coöperatie.

PI planning, Co-creatie tussen agile coaches en de uitvoerders

VGZ

Een Quarterly Business Review. Oftewel een enorme PI planning in de hoogste versnelling. Hoe stem je prioriteiten met 25 teams tegelijk af, met de business én IT?

Zelforganisatie (waar loop je tegenaan?) Vanuit IT-perspectief

VGZ

De rol van de manager wordt anders, hoe zorg je dat een team zonder manager optimaal functioneert. Zelf organiserende teams zijn niet meer weg te denken anno 2019. In deze workshop wordt duidelijk wat Zelforganisatie is en welk gedrag daarbij "hoort".

Design Sprints (2x)

VGZ

Binnen 4 dagen een prototype testen bij de klant? Met de aanpak van de Design Sprint lukt je dat. VGZ deelt hun best practice.

Coach Labs

VGZ

Binnen VGZ willen wij onze collega’s zo goed mogelijk ondersteunen en enthousiasmeren in het Agile werken. Daarom organiseren we interne coachlabs. Hierin komen verschillende onderwerpen aan bod rondom: Agile, Coaching, Samenwerken, Communicatie- en gesprekstechnieken.

"Battle against the Giants"

VGZ

Hoe gaan we de organisatie inrichten, zodat we met een beperkte IT capaciteit toch zoveel mogelijk autonome teams kunnen helpen? En wat betekent dit voor de veranderingen die doorgevoerd moeten worden ten behoeve van het autonoom kunnen werken? Denk mee in deze workshop.

Security (DevSecOps) (2x)

Eneco

"De traditionele methoden van informatiebeveiliging passen niet goed meer bij de DevOps way-of-working. DevOps engineers hebben gedurende de sprints feedback nodig over de veiligheid van het opgeleverde werk. Korte release cycli vragen om een andere aanpak dan de watervalachtige methoden die informatiebeveiliging traditioneel biedt.
Deze workshop is bedoeld om de uitdagingen rondom informatiebeveiliging en privacy in DevOps trajecten te evalueren. We zullen onze inzichten hierover geven en vragen jullie ook om jullie eigen ideeën te delen.

Via beter testen naar kwaliteitsbeheersing (2x)

Eneco

In deze presentatie geven we een praktijkvoorbeeld hoe we met een DevOps team dat zelf geen software ontwikkelt met soms heel kleine stappen effectiever testen en releasen.

Guerilla Agile (2x)

Eneco

Wat doe je als het momentum voor Agile afneemt en de geest van het klassieke projectwerk door de gangen spookt? Kom in actie en leer van de tactieken van guerilla. Weest paraat!

Transformatie naar DevOps

ABN AMRO

Onder de vlag van het Apollo programma werken ABN AMRO-teams aan hun transformatie naar DevOps. In deze sessie krijg je praktische handvatten aangereikt hoe je van de DevOps transformatie een succes kunt maken (op individueel en team niveau).

De implementatie van de teamrollen bij Zelforganisatie

ABN AMRO

"De zelforganisatie bij Personal Banking (PeBa) van ABN Amro begon op 1 juli 2018 om 09:00 uur: van 125 naar 28 leidinggevenden en van een span of control van circa 10 naar ongeveer 100. Dat betekent dat de teams het operationeel leidinggeven zelf moesten gaan doen.
Wat hebben ze daar voor nodig en hoe is dat naar ze gebracht?
Door twee coaches wordt een tipje van deze sluier opgelicht o.a. door middel van het beleven van een aantal gebruikte werkvormen."

Agile als Evolutiestap (2x)

Eneco

Waar is Agile uit ontstaan en hoe ontwikkelt Agile zich verder tegen de context van ‘Reinventing Organisations’ van Laloux

Agile Metrics

ABN AMRO

Toelichting ABN AMRO Agile Metrics Manifesto en prototype Agile Metrics Dashboard. Ook zullen we suggesties geven hoe je inputdata kunt verzamelen en Agile Metrics kunt gebruiken als hulpmiddel om als team te groeien.

Testautomatisering

ABN AMRO

 

Welke tools gebruikt ABN AMRO om testen te automatiseren en wat zijn de ervaringen.

 

CI/CD

ABN AMRO

Hoe gebruikt ABN AMRO CI/CD om sneller en beter te deployen en releasen.

Data Science

ABN AMRO

Wat is Data Science en hoe gebruiken wij het binnen de bank om financial crime te voorkomen?

Yello! Safari

ABN AMRO

 

Kom mee op safari door ons IT landschap op de Gustav Mahlerlaan. We nemen je mee naar de Yello! floors om te ervaren hoe onze fysieke IT werkomgeving eruit ziet. Geniet daarnaast van het uitzicht op de 23e en de kunst op de 1e verdieping. Neem een kijkje in ons circulair gebouw Circl en het Innovation Center. Het wordt een tocht om nooit te vergeten!

 

Toekomst van de Scrum Master / Agile Coach

ABN AMRO

"Wanneer teams volwassener en autonomer worden, wat is dan (nog) je rol als Scrum Master? Binnen ABN AMRO hebben we na ruim 2 jaar de volgende stap gezet in de evolutie van de Scrum Master; ‘De tech savvy Scrum Master’. Benieuwd hoe we hier invulling aan geven en wat dit concreet voor jou als Scrum Master betekent? En voer je graag de dialoog hoe dit bij jouw organisatie wordt ingevuld? Dan ontvangen we je graag tijdens deze interactieve sessie."

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • Placeholder Image
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam